Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Kas “terrorismivastane” seadus piirdub ainult terroristidega, või saavad seda tundma ka poliitilised oponendid?

-
14.01.2023
Internetitsenseerija klaviatuur.
© UU

Totalitarismiihalus ei ole kombeks enam ainult Venemaa ja Hiina-sugustele autokraatsetele režiimile, vaid koos uusmarksismi levikuga on see omaks saamas ka Lääne “liberaalsele demokraatiale”.

BNS vahendab, et “Riigikogus läbis esimese lugemise valitsuse algatatud infoühiskonna teenuste seaduse ja karistusseadustiku muutmise seaduse eelnõu, millega viiakse Eesti riiklik õigus vastavusse Euroopa Liidu (EL) vastava määrusega, mis käsitleb võitlemist terroristliku veebisisu levitamise vastu.”

Sõna “terrorism” paneb kõik paika – seda ei taha me keegi, eriti kui meenutada Nizza autorünnakut, kus said surma ka Eesti inimesed, või Venemaa sõda Ukrainas. Aga…

Rahvuskonservatiivsed Riigikogu saadikud jälgivad alati Euroopa Liidu direktiivide alusel tehtud seadusi, et ega seal ei ole peidus “kala”. Ehk siis miski, millega tahetakse meile varjatult sokutada vihakõne- või kooseluseaduse sätteid.

Kõnealuses seaduses see “kala” on. Nimelt vahendab BNS: “Eelnõuga reguleeritakse infoühiskonna teenuse seaduses EL-i määruses sätestatud avalikult kättesaadava terroristliku veebisisu levitamise vastaste meetmete üle järelevalve teostamise pädevust. Lisaks määrusest tulenevale muudetakse karistusseadustikku selliselt, et üleskutse panna toime terrorikuritegu ei pea alati olema avalik.

“…üleskutse panna toime terrorikuritegu ei pea alati olema avalik”? Et siis keegi pannakse otsima “varjatud üleskutseid terrorismile”? Kujutagem vaid ette, milline töömaa tsenseerijatele ja inkvisiitoritele, kes saavad ise otsustada, kus peitub “varjatud üleskutse”.

Pole raske ka arvata, kes saavad Eestis sellisteks tsenseerijateks – alates sotsidest, reformierakondlastest, “kahesajatajatest” ja teistest vasakliberaalidest kuni Delfi “fakikontrollideni” välja. Sama lihtne on arvata, kes saavad seda oma nahal tundma.

Eesti peavoolumeedia tembeldab juba mõnda aega EKRE-t “paremäärmuslikuks”, kuigi tegu on seadusliku parlamendiparteiga, ning sama toimub kogu Euroopa Liidus – kui juba luuakse “äärmusluse” kuvandit, siis pole enam raske hakata mõne erakonna tegemisi vaatama läbi “infoühiskonna teenuste seaduse ja karistusseadustiku muutmise seaduse eelnõu, millega viiakse Eesti riiklik õigus vastavusse Euroopa Liidu (EL) vastava määrusega, mis käsitleb võitlemist terroristliku veebisisu levitamise vastu.”

Terrorismi tegelikud allikad, ennekõike islamism, Kreml, poliitilised äärmuslased ja teisedki ohuallikad on Läänes üsna hästi teada ja sellised seaduste laiendused on tõenäoliselt mõeldud ennekõike poliitiliste oponentide vaigistamiseks. Kuivõrd Läänes “liberaalses demokraatias” õilmitseb just vasakäärmuslus, siis on selge, et “terroristideks” tahetakse tembeldada konservatiive.

“Maamiine” täispikitud Euroopa Liidu direktiivide alusel loodud seadused tuleb puhastada ideoloogilisest saastast. Ennekõike oleks tore, kui kõigile sellistele seadustele saaks lisada klausli: “käesolev seadus piirab sõnavabadust”. Sest näiteks just vihakõneseaduste puhul räägitakse sageli, et see seadus ei piiravat sõnavabadust, see olevat vaid kurjade inimeste korralekutsumiseks – samas aga otsustavad ideoloogid, milline sõna milise inimese suust õhutab viha ja milline mitte. Kui mingil teemal ja mingis ulatuses ei tohi sõna võtta, siis on see sõnavabaduse piiramine ja see tuleb ka ära fikseerida.

Lõpetuseks ülejäänud osa BNS-i uudisest: “Terroristliku veebisisu eemaldamine on EL-i ja liikmesriikide jaoks oluline ülesanne, mida toetavad ka veebimajutusteenuse pakkujad, nagu Google, Facebook, Twitter ja Youtube, selgub seletuskirjast.

Määruse põhieesmärk on parandada EL-is koostööd veebimajutusteenuse pakkujatega, et tõhustada terroristliku veebisisu eemaldamist. Regulatsioon puudutab vaid avalikke veebilehti. Kohaldamisalasse kuuluvad sotsiaalmeedia, video, pildi ja audio jagamise teenused, mille puhul avaldab veebimajutusteenuse pakkuja kasutaja soovil veebisisu, mis on avalikult kättesaadav ja millele ei ole juurdepääsupiiranguid, näiteks parooli või krüpteeringut.

Veebimajutusteenuse pakkujad on kohustatud võtma kasutusele vajalikke meetmeid, et tõkestada terroristliku veebisisu levikut, ja sellise sisu esinemise korral selle eemaldama või sellele juurdepääsu blokeerima.”

Uued Uudised