Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Urmas Reitelmann: vene sõdureid Ukrainas ei saa inimlikkuse mõõdupuuga mõõta

-
14.01.2023
Urmas Reitelmann.
© Uued Uudised

EKRE Riigikogu saadik Urmas Reitelmann kritiseerib teravalt Soome vasakliberaalsete eurosaadikute arvamust, et ühtegi inimrühma ei tohtivat demoniseerida, sealhulgas ka Vene sõdureid Ukrainas.

“Põlissoomlaste parlamendisaadik ja parlamendi väliskomisjoni esimees Jussi Halla-aho kirjutab FB-s umbes nii: ”Kui vene sõdurite tapmine sellises olukorras on õige ja vältimatu, on kõik, mis edendab nende tapmist, samuti õige ja vältimatu, ka nende demoniseerimine”.

Soomlased peaksid omal nahal saadud kogemusest sellist elutervet lähenemist mõistma ja toetama, aga ei. Nüüd on mitmed liberaalse frondi Euroopa parlamendi soomlasest saadikut tõmmanud käima korraliku kiunu. Ma ei hakka siia lisama nende nimesid, kuid nende argumendid on ühtmoodi enam kui naeruväärsed.

Kõige naljakam neist on väide, et me ei tohiks demoniseerida ühtegi inimrühma, ka vene sõdureid Ukrainas. Kuidas on võimalik liberaalide ajusid nii siledaks triikida, et ainsatki sagarat pole alles jäänud? Nende samade tegelaste vanaisad teadsid, et “tibla jääb tiblaks ka võis praetuna”, kuid paistab, et mõnes perekonnas elutarkused üle põlvkonna edasi ei kandu.”