Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Elust ja poliitikast”: Eesti prioriteet number üks olgu eestlane

-
14.01.2023
Laadime sisu...

Uue aasta esimeses EKRE naiste saates „Elust ja poliitikast“ tuleb jutuks Saaremaa elektrikahjude hüvitamine, olukord meditsiinivaldkonnas ning EKRE uus rahvastikuprogramm.

Saates räägitakse, kui ebaõiglaselt käitub Reformierakonna valitsus oma inimestega, jättes elektrikatkestusest tingitud kahjud hüvitamata. Elektriga varustatus on ikkagi riigi, mitte eraisikute ülesanne. Selleks ju makse makstaksegi. Reformierakonna plaanid Elektrilevi erastamiseks teevad murelikuks. Küsitakse, kas Reformierakond plaanib teha järjekordset „10 miljoni dollari afääri“?

EKRE naised annavad ülevaate erakonna uuest rahvastikuprogrammist. Sündimuse kasvatamiseks tahab EKRE tõsta peretoetusi ja vanemahüvitisi, vähendada lasteaia kohatasu, siduda pension selgemalt laste arvuga, vähendada iga alaealise lapse pealt last kasvatava vanema tulumaksu 5% võrra. Oluliseks peetakse seda, et perehüvitiste puhul rakendataks ka paiksuse nõuet. Muidu võib hakata see immigratsiooni soodustama.

Räägitakse ka arstiabi kättesaadavusest ning perearstide puudusest. Juba praegu on puudu 18 perearsti ning probleem süveneb. Järjest valede otsuste tegemine viib allakäiguspiraalini. Kas orwellik meetod Haigekassa Tervisekassaks nimetamisega ongi valitsuse lahendus kõigile muredele? EKRE naised rõhutavad, et Riigikogu valimistel otsustatakse Eesti saatus ning kõik, kes ei ole Eesti tuleviku suhtes ükskõiksed, peaksid 5. märtsil valimiskastide juurde minema.

Stuudios on Evelin Poolamets, Helle-Moonika Helme ja Merle Kivest.