Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Henn Põlluaas: “Meil, eestlastel on endalgi tarkust, et aru saada, palju kütus maksab ja kui palju sellega sõita saab”

-
14.01.2023
Henn Põlluaas.
© UU

Järjekordse Brüsselis genereeritud totruse kohaselt peavad bensiinijaamad lisaks kütuse liitrihinnale hakkama näitama ka seda, kui palju maksab keskmiselt saja kilomeetri läbimine.

Selle kohustuse täitmine pidavat enneolematul kombel tõstma inimeste teadlikkust selle kohta, kui palju nad loodust reostavad.

Keskmine! Ei loe, et kõik autod kulutavad kütust erinevalt. See võib olla isegi sama klassi autodel kordades erinev. Lisaks mootori kubatuurile mõjutab keskmist tugevalt ka sõidustiil ja see, kas sõidad asfaldil, kruusateel või lumes. Mingit mõistlikku ja ülevaatlikku keskmist ei ole olemas. Lihtsalt ei ole! See aga ei loe!

Nagu ei loe vähematki ka see, et porgand ja rabarber pole tegelikult puuviljad, üks on juurvili ja teine aedvili. Meil teab seda iga laps, kuid Euroopa Liit ja Euroopa Komisjon teavad oma piiritus tarkuses palju paremini. Puuvili, ja jutul lõpp!

Paneme aga sääreväristaja ja hiiglasliku buldooseri kütusekulu kokku ja inimeste teadlikkus kasvab kohe mäekõrguseks. Ja tahtmine rohepööret läbi viia (loe: istuda pimedas, külmas ja näljas) muutub lausa põletavaks. Nii, et tegemist on äärmiselt progressiivse asjaga. Kuidas te aru ei saa?!

Mina nii progressiivne kahjuks pole ja imestan, kuidas terve Euroopa peab kellegi rohepöörase eurobürokraadi poolt välja mõeldud järjekordset totrust täitma hakkama, kuigi see tekitab vaid segadust ja lisakulu, mille maksab kinni loomulikult tarbija ehk siis meie kõik.

Ja kuidas Eesti on alati esirinnas igasuguste totrustega nõus olema? Õnneks pole selle totruse hinnasilt mitte väga kõrge, aga asi on põhimõttes. Miks üldse selliste totrustega välja tullakse?

Selle asemel, et järjekordne totrus tagasi lükata või sellest lihtsalt mitte välja teha on Reformierakondlik valitsus, eesotsas majandus ja kommunikatsiooniministeeriumiga agaralt eurototrust õigustamas ja ellu viimas. Nimelt olla nemad selliselt alternatiivkütuste direktiivi tõlgendanud. Tõlgendage siis teist moodi, kas raasukestki tervest mõistusest pole enam alles? Ilmselt mitte.

Reformierakonna valitsuse MKM-s on kaks ministrit. Üks ei saa hakkama, aga nagu näha, ei saa kaks ka! Esimene on sotsist majandus ja taristuminister Liina Sikkut, kes, olgem ausad, ei jaga ei majandusest ega taristust midagi. Teine on Isamaa Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvan, kes pole mitte üks gramm parem, ei hooli ettevõtlusest, ettevõtjatest ega inimestes ja igatseks parema meelega ilmselt oma kosjasobitamistöö juurde tagasi.

Pole siis imestada, et Eesti majandus läheb allamäge ja hinnad üles. Peaminister Kaja Kallas kuulutab siiamaani, et mis te virisete, kõik saavad suurepäraselt hakkama, näiteks tema vanemad… Virisege, meie teeme, mis tahame. Nüüd kehtestame teile kütuse keskmise saja kilomeetri hinna!

Kogu see totrus teeb nõutuks. Või tullaksegi selliste asjadega välja, et inimeste igapäevastelt olmemuredelt tähelepanu kõrvale lükata?

Ma ei oska kokkuvõtteks midagi muud öelda, et kui tahate vähegi normaalset elu elada ja mitte sääraste idiootsustega tegeleda või lasta neil oma elu mõjutada, siis valige EKRE. Meie saadame kõik sellised taevast kukkunud totrused Kuu peale tagasi. Las rohepöörased äärmusliberaalid vallutavad kosmost, meie inimesed jätku aga rahule. Meil, eestlastel on endalgi tarkust, et aru saada, palju kütus maksab ja kui palju sellega sõita saab.

 

Henn Põlluaas, Riigikogu EKRE fraktsiooni esimees