Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Võimalik vaid Brüsselis ja sealt lähtuvalt ka Eestis”: elektrimolekulidest bensiinikilomeetriteni

-
15.01.2023
“Kõigi elektrimolekulide ema” Kaja Kallas impordib Eestisse eurolollused.
© Uued Uudised

Möödunud nädalal vapustas Eesti tervemõistuslikke inimesi uudis, mida võiks kokku võtta nii, et edaspidi tuleb tanklas küsida kümne liitri kütuse asemel “Lubage mulle võimalikult keskkonnasõbralikku kütust saja kilomeetri süsinikuneutraalseks läbimiseks”.

Ehk siis: “Eesti plaanib üle võtta direktiivi, mille jõustumisel peavad kütusemüüjad tanklates kuvama, kui palju maksab iga kütusega 100kilomeetrise teekonna läbimine.”

Kahjuks hakkab üha vähemaks jääma inimesi, kes seda kõike juba Nõukogude Liidus nägid: mitšurinlikku mitme viljapeaga nisu, jõgede lõunasse suunamist, eliitviinamarjaväljade maharaiumist alkoholismivastase võitluse nimel ja nii edasi.

Saade “Võimalik vaid Venemaal” naerutas meid pikki aastaid, aga enam mitte – nüüd elame sama absurdi sees ka ise, ainult pisut teistsuguses raamistikus.

Rootsit näiteks kutsutakse juba ammu Absurdistaniks. Paar talve algatati Stockholmis soopõhine lumelükkamine: kuna autoroolis olevat peamiselt mehed ja tänavatel kõnnivad naised, siis tuleb mõlemat võrdselt hooldada. Tulemuseks oli see, et autod istusid lumes kinni ja kõrgetel kontsadel naised koperdasid lumevabadel, kuid libedatel kõnniteedel.

Erilist absurdi lisab kogu läänelikule nõukogulikkusele kliimavõitlus ja rohepööre, kus abstraktse süsinikuneutraalsuse nimel tehakse direktiivide kaupa lollusi, alates majanduste väljasuretamisest ja inimeste külmaga harjutamisest kuni lastest loobumise ja inimkonnale kui planeedi hallitusele vaatamiseni.

Kõike seda idiootsust surutakse läänelikult inimesele ustest ja akendest peale, samas aga räägitakse mingist teaduskesksusest kliimavõitluses, samas kui tegu on ehtsaima poliitilis-ideoloogilise narratiiviga. Pole mõtet lisadagi absurdiklassikat soovoolavusest, kümnetest variantidest mehe ja naise vahel, kiirest soovahetamisest ja nii edasi.

Elame taas Nõukogude Liidus, ainult pisut rafineeritumas, nimega Euroopa Liit, mida Eestis esindab mitšurinlanna Kaja Kallas, kõigi “elektrimolekulide” ema.

Uued Uudised