Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Saksamaa äärmusvasakpoolsed toetasid Venemaa agressiooni Ukrainas ja kutsusid ülestõusule

-
16.01.2023
Kommunistid tõstavad Saksamaal taas pead.
© Scanpix

Läänes, ja paistab et eriti Saksamaal, tõstavad üha enam pead äärmusvasakpoolsed meeleolud, mis toetavad ka Venemaa sõjalist agressiooni Ukrainas.

Pühapäeval Berliinis toimunud mälestusüritusel lehvitasid vasakaktivistid Venemaa poolt annekteeritud Donetski rahvavabariigi lippu ja hüüdsid läänevastaseid üleskutseid. Saksa kommunistide Karl Liebknechti ja Rosa Luxemburgi surma-aastapäevale pühendatud rongkäigus osalesid näiteks ka vasakpartei Linke Bundestagi fraktsioonijuht Amira Mohamed Ali ja asejuht Dietmar Bartsch. Punase nelgi asetasid kommunistide mälestuseks veel mitmed teised tuntud ühiskonnategelased.

Üritusest filmitud videos on näha, kuidas vasakpoolsed demonstrandid skandeerivad läänevastaseid loosungeid: „Mali, Donbass, Gaza: tehke lääs kord maatasa!“ Näha on suurt bännerit kirjaga: „Põhivaenlane asub su enda riigis.“ Kuulda on ka antisemiitlikke hõikeid: „Lützerathist Gazasse, Yallah Intifada!“

Punanoored kannavad videos bännerit kirjaga: „Noored edasi ühtsuse eest, noored edasi võitlusse!“. Ühtlasi on bänneril sirbi ja vasara kujutis. Skandeeritakse: „Sotsialistlik pööre on võimalik vaid siis, kui massid haaravad relva.“

Silma jääb ka Venemaa poolt illegaalselt annekteeritud Donetski rahvavabariigi lipp.

Video tekitas sotsiaalmeedias tõsise pahameeletormi ja arutelu. „Mu meelest on tore, et Euroopas on väljaspool Venemaad ainsad kaks kohta, kus selliseid asju juhtub, Serbia ja Saksamaa,“ reageeris juhtunule sarkastiliselt tuntud Poola päritolu USA-s elav insener.

Saksamaal on Venemaa sõjalise agressiooni avalik heakskiit karistatav.

Kommunistide Karl Liebknechti ja Rosa Luxemburgi mälestuseks korraldatav üritus toimub Berliinis iga aasta 15. jaanuaril Luxemburgi ja Liebknechti surma-aastapäeval.

Allikas: Die Welt