Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Estofoobia kõrgeim eluvorm: ersatseestlased

-
16.01.2023
Pilt on tõenäoliselt illustratiivne

Ajast, kui verivärske Eesti „president“ avas Veneetsias ametlikult „eesti“ paviljoni, kus pajatati Eesti kui koloniaalriigi(!) ajaloost ja Eestit esindasid tumedanahalised „kunstnikud“, arvasin, et olen juba kõike näinud. Kuid eesti ersatsmeedia oskas ikkagi üllatada. Kusjuures kestvalt ersatseestlaste abil, kes on Mart Raua ja Jaak Kalju ajast muutunud vaid niipalju, et nendel on nüüd mobiiltelefonid.

EPL avaldas 15. jaanuaril loo „Eestlane USA kõrbes / Kui meil oleks 18. sajandil olnud võimalus orje omada, oleksime seda teinud“. Autoriks „ajaloolane ja koolitaja (Eesti 200) Eva Gutmann“.

Nagu ütles kunagi reklaamiklipis sots Ivari Padar, „oleks seal sada jalga, küll siis saaks sülti!“ Aga eestlasi orjapidamisega siduvale pealkirjale järgneb samasuguse usina ajumudimise ja muu käsikiimluse tulemusena sündinud süüdimatu väide: „50 aasta pärast loevad lapsed ajalooõpikuid ja mõistavad hukka, kuidas on meie rahvas valinud ja talunud valitsusi, kes alavääristavad mõningaid ühiskonnagruppe või keda looduse kaitsmine ei huvita.“

Sellest johtuvalt peaks kogu see pikk kahesajataja lugu olema pühendatud Eesti-nimelise vägivallariigi kuritegelikule minevikule ja sallimatule olevikule, aga võta näpust: jutt käib hoopis USA-s 5. jaanuaril toimunud Ameerika Ajaloo Assotsiatsiooni koosolekul kuuldust, rassismist, presentismist, vähemusõigustest, Euroopa kolonialismist, N-Liidust, neetud „valgetest meestest“ ja muust sarnasest. Lugu on üsna segane, pudru ja kapsad, autori mõte kramplik, aga kirjutis algab ja lõppeb tema selgelt väljendatud sooviga siduda eestlasi, keda endid on aastasadu rõhutud ja orjastatud, Aafrika põliselanike väljaveoga Mustalt kontinendilt Euroopasse ja Ameerikasse orjadeks.

See, et neegrite hõimude pealikud ise püüdsid ja müüsid orjakaupmeestele oma rassikaaslasi, et ka aafriklased röövisid eurooplasi ja müüsid neid nagu loomi oma kuulsatel orjaturgudel, autor targu ei räägi, aga see selleks. Kõrbe-Eva raiub artikli lõpus nagu rauda: „Kui meil oleks 18. sajandil olnud võimalus omale orje hankida, siis oleksime seda teinud.“

Ega selle peale ei oskagi midagi kosta. See on ju sama, kui pedofiili kohtuprotsessil saalisistujate süüdistamine kaitsja poolt: „Oleks teil võimalus ka last vägistada, oleksite seda teinud.“ Olgu saalis kasvõi Urmo Soonvald ise.

Ma ütlen nii:

Oleks artikli autor elanud kiviajal, sööks ta mammuteid.

Oleks Eesti 200 esimees vegan, ei oleks ta nii paks.

Oleks 10 000 000 dollari varast karistatud, ei oleks reformierakond võimul.

Oleks Eesti president rahva poolt valitud, ei oleks ta kloun.

https://objektiiv.ee/ivan-makarov-eesti-ei-ole-sojas-harra-president/

Ivan Makarov