Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Saksamaa kaitsepoliitika komberdab soolise võrdsuse “triibuliste nimekirjade” otsas

-
17.01.2023
Lahkub järjekordne Bundeswehri kahjustanud naiskaitseminister Christine Lambrecht.
© Scanpix

Saksamaal on kurvad kogemused kahe naiskaitseministri, Ursula von der Leyeni ja esmaspäeva lahkumisavalduse esitanud Christine Lambrechtiga, kuid ikka peetakse kinni põhimõttest, et sellel mõjukal ministrikohal oleks tingimata naine.

Saksamaa poliitikud nõuavad, et kantsler Olaf Scholz nimetaks kiiresti ametisse uue kaitseministri. Scholzi jaoks on tähtis, et tema valitsuses oleks mees- ja naisministreid võrdselt. “Kantsleri jaoks on oluline säilitada sooline võrdsus,” ütles esmaspäeval Scholzi pressiesindaja Christiane Hoffmann.

Financial Times toob välja, et Lambrechti asendajaks võib saada Eva Högl, kes olevat populaarne ka Saksamaa sõjaväelaste seas. Högl ütles pühapäeval, et riik peab kaitsekulutusi suurendama.

Meedia teatel võib Lambrechti järglaseks saada veel Saksa sotsiaaldemokraatide (SPD) juht Lars Klingbeil, pakutud on veel Scholzi büroojuhti Wolfgang Schmidti, tööministrit Hubertus Heili ja asekaitseminister Siemtje Möllerit.

Lääneliitlased nõuavad üha rohkem, et Berliin lubaks teistel Euroopa riikidel tarnida Ukrainale Leopard 2 tanke.

Zeitenwende ehk Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi lubatud pöördepunkti tulemusi on vähe näha: pea aastaga pole ikka selget plaani Bundeswehri moderniseerimiseks. Suuresti selle tõttu lahkus ka Christine Lambrecht.

Saksamaa esitles kogu maailmale näite, milleni viib poliitika, kus kompetentsuse asemel on esikohal inimese sugu. Võrdõiguslased ei saa paraku aru, et ebakompetentsusest põhjustatud läbikukkumised töötavad nende poliitikale just vastu. (ERR-UU)

Lisatud! Värske BNS-i uudis teatab: Saksamaa uueks kaitseministriks saab suhteliselt tundmatu poliitik kantsler Olaf Scholzi sotsiaaldemokraatlikust parteist (SPD) Boris Pistorius, kes on praegu Alam-Saksi liidumaa siseminister, teatasid teisipäeval valitsusallikad.