Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sõnavabadus kahaneb liberaalses maailmas katastroofilise kiirusega

-
17.01.2023
Tsensuur tugevneb ka läänemaailmas, mida seni peeti demokraatia kantsiks.
© Scanpix

Niinimetatud vihakõneseaduste puhul väidetakse, et need ei pidavat olema sõnavabaduse piiramine, vaid “halbade inimeste takistamine” – lõppkokkuvõttes tuleb ikkagi tsensuur, kus keegi otsustab, milline ütlus tuleb “halva”, milline hea inimese suust.

Iga vihakõneseadus on sõnavabaduse piiramine. Sellised seadused pole ainus tee totalitarismi suunas – üha enam kinnistatakse “üht ja ainsat tõde” ning suletakse suud neil, kes julgevad seda “tõde” vaidlustada.

Koroonapandeemia ajal seati sotsiaalmeedias sisse range kontroll “ebateaduslike” lähenemiste üle – kuigi vaktsiinid töötati välja ülehelikiirusel, ei lubatud nende toimes kahelda. Nüüdseks on teada, et need polnud lubatud määral efektiivsed ja üha rohkem selguvad kõrvaltoimed.

Nüüd teatatakse, et Facebook kavatseb hakata tsenseerima postitusi, mis ei vasta kliimamuutuste ametlikule narratiivile. Järjekordselt puuakse kinni mistahes debatid ja diskussioonid ning määravaks saab kellegi “õige arvamus”.

Sõnavabadus kas on või ei ole. Praegu toimuv kisub sinnapoole, et pigem ei ole ja varsti ei ole üldse, sest üha rohkem on valdkondi, kus on “tõde” ees ja väidelda pole lubatud.

Eesti Põhiseadus ütleb: “Tsensuuri ei ole!”

Uued Uudised