Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valitsus on sõnatu oma saamatuste ja käkkide üle

-
18.01.2023
Stenbocki maja
© UU

Üle pika aja tuli julge ülestunnistus peaministri Kaja Kallase poolt (”Valitsus on sõnatu oma saamatuste ja käkkide üle”.), teadmata on, mis tal seda öeldes meeles mõlkus. Riina Sikkuti suhtes ei ole imestada midagi, ilmselt tema ei ole veel siiani aru saanud, mis ministeeriumi ta peaks juhtima või mis riigis ta on.

Äsjastes  ERR uudistes peaminister teatasid Kaja Kallas ja majandus-ja taristuminister Riina Sikkut, et neil puudub arusaam, kuidas lahendada riigile kuuluva Eleringi ja erafirma Alexela vahelised teravad erimeelsused, mis on tekkinud Pakrineeme Sadama OÜ-ga.

Pakrineeme Sadama OÜ omanikud on OÜ Alexela Tanklad ja AS Infortar, esindajad Marti Hääl ja Martti Talgre. Sellest järeldub, et erimeelsused on Tallinki ja Alexelaga, mitte ainult erafirmaga Alexela.

Alles hiljuti kiitsid mõlemad pooled ühest suust, et koostöö on olnud erakordselt meeldiv ja uskumatult hästi sujunud. Eriti just peale seda, kui peaminister kinnitas rahade eraldamist Pakrineeme Sadama OÜ-le. Kas keegi on üldse valitsusest kontrollinud, kust tulid sellised summad, mida riik eraldas ja kas on ikka ehitatud just seda, mida lihtrahvale kuulutatakse?

Mida rohkem aeg edasi läheb seda rohkem tekib küsimusi, mis on seotud LNG teemadega.

Imelik, et need küsimused tekivad ainult teatud inimestel, teised erakonnad ja jõustruktuurid oleks nagu kolmandal planeedil ja kõigega nõus või on hoopis hästi kinnimakstud tellija poolt!

Ametlik: ”Stenbocki maja, 3. November 2022 – Valitsuse kabinetinõupidamisel otsustasid ministrid anda AS-le Eesti Varude Keskus (EVK) suunise võtta vastu Pakrineeme Sadama OÜ müügipakkumine ja rääkida Paldiskisse rajatav veeldatud maagaasi vastuvõtukai omandamine koos selle juurde kuuluva kinnistuga.”

Kas tõesti ei ole AS Eesti Varude Keskus (EVK) juhataja Ando Leppiman täitnud valitsejate korraldusi või on see kokkumäng Pakrineeme Sadama OÜ-ga?

Samas artiklis väitis minister Riina Sikkut, et Eesti gaasi vastuvõtuvõimekus sõltub ettevõtete koostööst. Koostööd ju ei ole, nagu ta ise kinnitab, on ainult uued ja uued arusaamatused. Kas mõtles ministriproua Eesti gaasi või Infortarile kuuluvat AS Eesti Gaas on samuti arusaamatu.

Kui ERR ajakirjanikud, kes said aru, et midagi siin haiseb ja mitte hästi, siis suutis majandus-ja taristuminister Riina Sikkut veel välja näidata oma solvumist ja pahameelt oma tegemata töö üle.

Kallid valitsejad! Kogu see LNG teema tuleb tuua päevavalgele ja võtta pilbasteks, siis kaovad ka arusaamatused.

Matt Millon