Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Malle Pärn: jälle risustab meie avalikku ruumi mingi rõve plakat

-
18.01.2023
Kolumnist, näitleja, teoloog ja rahvuskonservatiiv Malle Pärn.
© UU

Kui keegi tahab taotleda mingit muutust ühiskonnaelus, või tahab rajada mingit ettevõtmist, mis oluliselt muudaks olemasolevat elukorraldust, siis peab ta avalikkusele ja eelkõige otsustajatele esitama väga kaalukad põhjendused ja usutavalt tõestama, et see ettevõtmine on ühiskonnale kasulik, ja mitte ainult käesoleval hetkel, vaid ka pikas perspektiivis, eriti veel siis, kui ta tahab selle elluviimiseks (lisa)raha saada meie, see tähendab maksumaksja käest.

Võib juhtuda, et sellele uuele ideele tekib arukaid vastaseid, kes näevad selles idees vigu või ohtu meie elule ja ühiskonnakorraldusele. Kui see uus idee on arukas ja põhjendatud, siis on ju tänapäevase infoleviku ja meedia võimsuse juures väga lihtne seda rahvale selgitada.

Aga see, kes neile vastastele selgitamise asemel otsekohe vihaselt templi peale lööb, ei ole usaldatav. Tal järelikult ei ole mõistlikke argumente või tõendeid selle kohta, et tema ettevõtmine on kogukonnale kasulik. Täiesti võimalik, et ongi tegemist täiesti kahjuliku ettevõtmisega, mis meie elu mitte sugugi edasi ei vii, mille ainuke eesmärk ongi sellele tegijale endale (ja tema toiduahelale) tulu teenida.

Me näeme seda praegu oma igapäevases elus. Need, kes ei usu selle kohustusliku vaktsiini vajalikkusse ja ohutusse, on mitmekordselt üle tembeldatud.

Keskpäraste naljasaadete austajad on selleks appi võtnud isegi enda loodud legendi – kellegi onuheino, kes, pudel käes ja purjakil näoga rahvale valesid kuulutab. Teda pakutakse alternatiiviks anonüümsele (ja targale) arstile, keda miskipärast ei ole pildile lubatud, sest reklamistide soov on sõnakuulmatuid isemõtlejaid võimalikult labaselt mõnitada, – keegi ei taha ju samastuda ennast lääbakile joonud inetu vanamehega?

Huvitav on see, et meile kahjulike või hullumeelsete ideede reklaamid on alati lamedad ja lausrumalad. Naeruväärsed ja ebaloogilised. Ja see viimane, see onuheino plakat on lausa maailmarekordi vääriline. Usun, et nii nõmedat reklaami ei ole mitte keegi mitte kunagi mitte kusagil välja mõelnud. Vääriks „aasta reklaami“ auhinda – meil ju viimasel ajal igasugu tiitleid jagataksegi enamasti äraspidises vaimus? Mida rahvavaenulikum, seda „auväärsem“. Tõejärgse ajastu tõejärgne liberalism, mis teha?

On ikka imelik käitumine: võetakse mingi ühe oma vaimsele tasemele vastava saate tegelane ja tehakse temast ebameeldiv sümbolkujutis, mille kaudu hakatakse nüpeldama süsteemile sõnakuulmatuid terve mõistusega inimesi.

Sellest on tehtud lausa riiklik poliitiline vaenlane? Kõik, kes ei taha kuulata rohepööritajate seksuaalliberastide sõna, on onuheinod? Ometi, kui aus olla, siis käitus see tegelane seal saates pigem just nagu liberast, mitte kui konservatiiv! Ikka kleebivad nad teistele silte, mis sobivad suurepäraselt neile endile! Ise tegi!

Ka reklaamid peaks kuidagi ometi alluma mingitele kultuuri kriteeriumidele?

Väga loll reklaamikampaania mõjub alati vastupidiselt. Ja see on ainus hea asi selliste kampaaniate juures. Et nad näitavad oma reklaamitava „kauba“ tegelikku sisu ja vähendavad liberaalide luuludesse uskujate arvu.

Tuletage meelde: Kumm on seks. Sama palju inimene. Pane õlg alla! Kolmega on kindlam. Kas tõesti mõni arukas inimene selliseid tobedusi oma elus arvestab?

Aga kui palju miljoneid on nende peale ära raisatud, millega oleks võinud väga palju kasulikku ära teha!

Meile kuulutati: „See kaitseb teid raskelt haigestumise eest“. See ei ole argument, seda ei saa mitte kohe kuidagi teaduslikult tõestada! See ei ole isegi mingi usaldatava uuringu järeldus, see on suvaline oletus. Soovmõtlemine. Tõestage ometi, et see kaitseb!

Elu näitab ju, et ta ei kaitse! Niisama nagu mask – sellest ei olnud mitte mingit kasu. Käisime ju pikka aega kohustuslikult igal pool, maskid ees, maskita inimesi rünnati lausa füüsiliselt, haigestumine ei vähenenud sellest, vaid suurenes!

Ka vaktsineeritud inimesed haigestuvad ja surevad. Paljud vaktsineeritud surevad isegi ilma haigestumiseta! Me ju kõik näeme seda! Kas ei oleks tunduvalt parem surra koroonasse, puruhaigena, mitte täiesti tervena mingi süsti tõttu? Mis meditsiin see on, mis tapab terveid inimesi?

Me näeme ka seda, kuidas need vaktsiinitootjad rikastuvad, näeme, et nad ei võta vastutust oma toote kahjulike mõjude eest, näeme, et nad on riikidega sõlminud salalepingud. See on sõna otseses mõttes rahvaste röövimine. Neil pole isegi vaja oodata, et selle vaktsiini soovijad isiklikult nende vaktsiinid välja ostaksid, nad müüvad neid riikide kaupa, miljonites doosides! Peab olema ikka väga rumal, et sellist läbinähtavat poliitoperatsiooni rahva tervise eest hoolitsemiseks pidada.

Ja meie riigil, kellele käib üle jõu Euroopa sotsiaalharta rakendamine, on raha küllalt, et osta kokku miljoneid mürgidoose, mida meil polegi kellelegi süstida, ja siis veel miljonite eest neid väga nõmedalt reklaamida? Kas ei ole see hullem kui Kilpla?

Mitmed kultuuritegelased on hõiganud, et neil on häbi eestlaste pärast. Kunagi kirjutasin neile vastuseks, et minul oleks küll piinlik sellist mõtet välja öelda. Järjest rohkem aga pean tõdema, et ka minusse on sisse hiilinud häbi, mitte eestlaste pärast üldse, vaid NENDE eestlaste pärast, kes meie kultuuri ja rahvaharidust nii kindlate kätega kuhugi porimülkasse kisuvad, meie vaimset keskkonda oma labasusega risustavad ja programmeeritud robotitena rahvale hullumeelsusi peale suruvad.

Jätke meie lapsed rahule ja ellu! Me armastame neid ja meil on neid vaja!

Ja jätke rahule ka kõik meie ausad ja väärikad Heinod, lõpetage nende mõnitamine ja sellega endi lolluse ja labasuse avalik ja uhke demonstreerimine. See kuulub küll praegu liberaalsete väärtuste hulka, aga uskuge, ajalugu lükkab ka lolluse troonilt ja asetab selle tagasi tema õigele kohale ühiskonnas.

Malle Pärn, rahvuskonservatiivist kolumnist, näitleja ja teoloog