Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Õiguskantser kutsub üles seadustega kliimatotalitarismi kehtestama?

-
18.01.2023
Õiguskantsler Ülle Madise.
© Uued Uudised

Õiguskantsler Ülle Madise nõuab kliimahulluse muutmist seaduseks, samas kui ERR-i raadiosaadete juht Indrek Kiisler nägi oma palju kõmu tekitanud arvamusloos selles totalitarismi algeid. Portaal Uued Uudised edastab hinnanguks mõlema seisukohad.

ERR vahendab: “Õiguskantsler Ülle Madise sõnul on Eesti võtnud endale kohustusi kliima kaitsmiseks ning nende tähtajad lähenevad, kuid nende ellu viimiseks vajalikke seadusi pole riigikogu vastu võtnud.

“Põhiseaduse järgi tuleb enamik kliimaneutraalsust puudutavatest otsustest teha seadustes. Kui on vaja kehtestada reeglid või piirangud, mis puudutavad ettevõtlust, tuleb seda teha seaduses. Kui on vajalikud piirangud kellegi omandi suhtes, saab seda otsustada üksnes seadusega. Kui soovitakse kehtestada koormisi või makse, tähendab see seaduse kehtestamist. Kui riigikogu peab vajalikuks muuta inimeste kaasarääkimise tingimusi, saab sedagi otsustada ainult seadusega,” märkis Madise riigikogule esitatud ettekandes.

Madise sõnul on üks mõeldav tee probleemi lahendamiseks erakondade valimisplatvormides välja pakutud kliimaseadus. (Õiguskantsler toetab seega Reformierakonna algatusi – toim.)

Madise sõnul peab kliimaneutraalsusega seotud küsimusi reguleerima nii selleks, et anda kõigile seotud tegevusvaldkondadel kindlus kehtivate reeglite kohta, kui ka selleks, et negatiivse keskkonnamõjuga valdkondades tegutsejad oskaksid arvestada, kui kaua on võimalik valdkonnas jätkata.”

ERR-i raadiosaadete juht Indrek Kiisler arvab: “Ma olen lugenud hulganisti arvamusavaldusi, milles väidetakse, et rohepööre on võimalik vaid siis, kui seda tsentraalselt juhitakse. Isegi osa Eesti teadlasi arvab, et vajame rangeid ettekirjutusi, kuidas ja millisel viisil inimesed tulevikus elama ja käituma peavad. Me vajavat uut ja õiglasemat, hoopis teistsugust ühiskonda. Ometi ei tõtta keegi sääraseid avaldusi tõlgendama kui kõva käe ja diktatuuri ihalust.”

Madise sõnad näitavad tegelikult kõva käe ihalust ehk kui rohepööret teisiti läbi ei vii ja inimesed sellega kaasa ei lähe, siis tuleb tema arvates kehtestada sund seadustega – see ongi lääneliku totalitarismi omapära, et see kehtestatakse range reguleeritusega.

Kõik kliimaprogrammid on tegelikkuses totalitarism – rahvalt, valijatelt, kodanikelt ega kellegilt teiselt pole küsitud, mida nemad sellest arvavad, käsulauad kliimavõitluseks on tulnud globalistlikelt organisatsioonidelt, sealhulgas ka Brüsselist. Kui Riigikogu sunnitakse neid seadustega heaks kiitma, siis ongi tegu totalitarismi kehtestamisega.

Uued Uudised