Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Rahvusriiki vihkavad sotsid suutsid isegi lahja “Bolti-Wolti seaduse” tuksi keerata

-
18.01.2023
Siseminister Lauri Läänemets hoiab Putinit valivaid Vene kodanikke ja kotib nende asemel Kuremäe nunnasid.
© Uued Uudised

“Mitmekesised” sotsid on nii vaimustatud Eesti multikultuurseks muutmise ideest, et rikkusid ära isegi oma valitsuse seest tulnud katse panna Bolti-Wolti kullerid ja muud taolised eesti keelt kõnelema.

ERR kirjutab: “Koalitsioonierakonnad ei jõudnud keeleseaduse muutmises kokkuleppele, mis tähendab, et praegune riigikogu koosseis enam seadust muuta ei jõua ning taksojuhtidele ja toidukulleritele uusi keelenõudeid ei kehtestata.

Haridus- ja teadusministeerium (HTM) valmistas mitu kuud ette seaduseelnõu, mis seadnuks paljudele töötajatele uued, senisest karmimad keelenõuded. B1 tasemel keeleoskus pidi saama eelduseks taksojuhi teenindajakaardi andmisel.”

Rahvusmeelsed jõud pidasid seda seadust liiga lahjaks, vasakäärmuslikele sotsidele aga oli eesti keele oskuse nõue üldse liiast.

Sotside liider Lauri Läänemets loetleb ERR-is üles mitmed põhjused, miks nad seda seadust ei taha, alates sellest, et aega olevat vähe, kuni eesti keele õpetajate puudumiseni, kuid kogu loost kumab läbi sotside soov muuta Eesti multikultuurseks riigiks.

Tunnistas ju ka sotsist kultuuriminister Piret Hartman Riigikogu infotunnis, et “Eesti inimesed on koostöömeelsed, jagavad eesti kultuuriruumi, väärtustavad Eesti riiki ja tunnevad ühtekuuluvust sõltumata emakeelest, kultuuritaustast või elukohast. Mitmekesises Eestis jagavad kõik inimesed ühist Eesti identiteeti.”

Uued Uudised