Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tallinna linnavalitsusest puhub mürgine punane tuul, sellesse loobitakse linlaste miljonid

-
19.01.2023
Mälestusmärk Tallinna kesiksotside ökoloogilisele idiotismile. Gerli Tali foto

Eesti pealinna võim pole vist kunagi olnud nii elukauge ja rumal, kui praegu. Üdini korrumpeerunud Putini alamate poolt valitud sovetid ja Jedinaja Rossija põlised liitlased keskerakonnast kaasasid lisaks koalitsiooni naftaparuni võsukese sotsidest seltskonna, mis on seksuaalselt ja gretathunberlikult ülesköetud, mis on nende eksistentsi ainus mõte.

Koostöös määrati erotopatoloogiliste unelmatega ööelunõunikud, kavandati ööbusse, kärbiti Tallinna niigi kitsaid tänavaid jalgratturite kasuks, löödi keset sõiduteed püsti mingid vaiad, värviti asfalt üle mürgise punase värviga, mis hakkas lagunema ja mürgitama tolmu, mida me suvel sisse hingame, ja ka Tallinna lahte. Miljonid loobitakse tuulde, mürgisesse punasesse tuulde!

Aga üks asi ei muutunud, õigemini muutus veel hullemaks: see on alati ootamatult saabuv talv ja täielik kaos Tallinna tänavatel – põhjatu lörts, kivistunud hanged, lehmapea suurused jääkamakad ja muu hullus. Linnavõimud sonivad kliimasoojenemisest, aga tallinlased murravad luid ja saavad koljumõrasid, päästjate autod ja kiirabi jäävad kinni, inimesed hilinevad tööle, lapsed kooli.

Kogu selle jama eest on küll materiaalne vastutus: rasvunud linnaperemehed trahvivad halastamatult päeval ja ööl rasket tööd rügavaid lumekoristajaid, nagu väiksemad firmad oleksid süüdi selles, et abilinnapead ei oska arvestada lumise talvega, ei mõista õigesti planeerida ja palkavad vähe transpordiettevõtteid. Ühe labidaga staadioni ei korista, ja labidamees ei ole süüdi selles, et linna valitsevad profaanid.

Materiaalne vastutus lasub muidugi ka linnaisadel, aga see on tagurpidi vastutus: Kalle Klandorf, kriimsilma üheksa ameti ja palgaga tegelane, sai muudkui kümneid tuhandeid hüvitisi, preemiaid ja kompensatsioone. Kuna Doždi pärast südant valutav tühikargaja ja lobamokk Vladimir Svet on veel hullem majandaja, hakkab ta ilmselt saama juba sadu tuhandeid eurosid sellist saamatusepreemiat, sest veel üks linnale s…a keeranud Boroditš ja tema kaasosalised said ju kohtu kaudu oma ebaaususe eest juba üle saja tuhande „tulemustasu“.

Tegelikult tuleks selliste sigaduste eest tuua Svet Raekoja platsile ja anda paarkümmend piitsahoopi, aga tema tagalat kindlustab linnavolikogu võimas hääletusmasin – Gräzinist Tšernogorovani, kellega ühines nüüd ka Tšaplõgin ja kes hääletavad maha kõik ausate linnavolinike mõistlikud ettepanekud. Kui kesikla hüpofüüs käsiks, hääletaksid nad ka eesti riigi tühistamise poolt, need interrinde jäänukid. Praegu tegelevad nad näiteks rassistile ja pedofiilile ausamba püstitamisega.

Delfi kirjutab: „Halbade ilmastikuolude tõttu hilinevad Tallinnas ühistranspordi väljumised ning ühissõidukeid on tavapärasest marsruudist ka ümber suunatud. Delfi lugeja kirjeldas, kuidas buss jäi peaaegu igas peatuses lumme kinni ning ei saanud libeduse tõttu edasi sõita. „Tööle sõit võttis tavapärase 15 minuti asemel umbes 30 minutit. Buss jäi pea igas peatuses lörtsiplögasse kinni ega saanud kohapealt minema. Olukord oli halvim Tõnismäel, kus buss liikus mäest üles, lõõts risti üle kahe raja. Trolliliin nr 1 suunati Tõnismäel valitsenud libeduse tõttu ümber Balti jaama,“ kirjeldas ta. Teine lugeja kirjeldas, kuidas buss jäi Sõle tänava ja Kolde puiestee ristmikul lumme kinni. „Bussijuht üritas korduvalt koha pealt ära saada, aga see vaid tõmbas bussi viltu. Lõpuks oligi buss pooleldi teiste sõiduradade peal. Kuskil viis fooritsüklit ootasime, kuniks bussijuht uksed lahti tegi. Enamik inimesi läksid uut bussi ootama, ma kõndisin koju tagasi,“ rääkis ta. Tallinna transpordiameti lehel on näha, kuidas tõrkeid esineb nii busside, trammide kui ka trollide väljumistes.“

Küsiks nüüd idiootide käest: aga kuidas on lood jalgrataste ja tõukerataste liiklusega nendele eraldatud ja linnatranspordilt võetud ribadel? Palju rattaratsanikke näeb südatalvel Tallinna tänavatel? Kui suur protsent nendest hulljulgetest sattub koljutraumaga EMO ette tundideks ootama? Paljud nendest on tõukejala ja pedaalidega varustatud puuetega inimesed, pensionärid, rasedad naised, pisikesed lapsed?

On ainult üks moodus nendest lõbusatest elumeestest, muidunaistest ja kahjuritest lahtisaamiseks: hääletagem märtsis normaalsete eestimeelsete inimeste poolt, uus Riigikogu tegelegu kohe vastavate seaduste muutmisega, et järgmistel munitsipaalvalitsustel ei valiks võimu võõrkodanikud, kes kirjutavad seda rohkem parastavaid ja kahjurõõmsaid kommentaare, mida halvemini läheb meil siin ja ukrainlastel pommide all.

Tehke lahti vene Delfi kommentaariumid ja näete seal keskerakonna valijaskonda.

Ivan Makarov