Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Urmas Reitelmann: Baltimaade energeetikat ei saa ühte rohepatta panna

-
22.01.2023
Urmas Reitelmann
© UU

EKRE Riigikogu saadik Urmas Reitelmann kommenteerib sotsiaalmeedias ühe Leedu energiakontserni kliimavõitlejast juhi arvamust, et ainult roheenergia päästvat Baltimaid.

ERR kirjutab: “Balti riikide tõelise energiajulgeoleku tagab ainult täielik üleminek roheenergiale, ütles Leedu energiakontserni Ignitis juhatuse esimees Darius Maikštenas. Esimehe sõnul on kontsernil plaanis ka Eestis tõsisemalt roheenergiat, eriti avameretuuleparke arendama hakata.”

“Eestil on põlevkivi, mida ei ole ei Lätil ega Leedul. Tüüp paneb demagoogiliselt Balti riigid ühte patta, mis on täiesti vale lähenemine. Ei ole Eesti asi, et Leedu oma tuumajaama eurokolhoosi survel kinni pani ja nüüd tahab Eesti rannikumere keskkonnale erakordselt kahjulike tuugeneid täis toppida. Miks me peame sellel sündida laskma? Saksamaal on tuuleparkide ehitamine sisuliselt seiskunud, omavalitsused ei lase oma loodust edasi hävitada, inimestele hakkab tuuleparkide kahjulik mõju lõpuks koitma,” arvab Urmas Reitelmann.

Paistab, et leedukad on pilgu Eestile heitnud ja varsti lubab “eurokolhoos” tõesti ka teistel Eesti rannikumerd täis ehitama hakata.

Uued Uudised