Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

MTÜ Ikkagi Inimesed: meedikud ei ole terviseametile vaktsiini kõrvalmõjudest teatanud

-
23.01.2023
Üldises vaktsineerimisvaimustuses jätsid ka paljud perearstid tähelepanuta ohu, et on inimesi, kellele kaitsesüst võib halvasti mõjuda.
© Scanpix

Eestis on suur seltskond Karmen Jolleri moodi ülepolitiseerunud perearste ja tõenäoliselt just nemad ongi alljärgneva uudise taga.

Koroonaviiruse vastu vaktsineermise kõrvalmõjudega inimesi esindav ja toetav mittetulundusühing Ikkagi Inimesed leiab, et meedikud ei ole mitmetel juhtudel terviseametile edastanud vaktsineerimise kõrvalmõjude kohta ettenähtud teatiseid.

MTÜ Ikkagi Inimesed teab mitmeid juhtumeid, milles tervisehäire on tekkinud seoses vaktsineerimisega ja arstiabi andmise käigus ei ole olnud võimalik välistada inimestel tekkinud tervisehäire põhjuslikku seost vaktsiiniga.

„Sellest hoolimata ei ole meedikud edastanud ravimiametile kõrvaltoime teatist ega lisanud haiguslukku kaasuvat diagnoosi COVID-19 vaktsiini põhjustatud soovimatu mõju kohta. Selle asemel on meedikud teinud avaldusi, et loomulikult oli see kõik vaktsiinist, aga kirja ma seda panna ei saa,” väitis MTÜ Ikkagi Inimesed juhatuse esimees Riina Kütt. Veel on meedikud toonud välja, et on palju sarnase problemaatikaga patsiente, aga arstid ignoreerivad seda, sest mängus on väga suured rahad ja kokkulepped ametkondadega.

Lisaks leiab MTÜ Ikkagi Inimesed, et kahjuhüvitamise süsteem ei toimi eesmärgipäraselt, kuna see eeldab vaikimisi, et kõik vajalikud eeldused, näiteks dokumenteerimise õigsus ja põhjalikkus, teadaolevad kõrvalmõjud, diagnostika kiirus jms on õige tulemuseni jõudmiseks täidetud, kuid tegelikult on igas süsteemi komponendis olulisi vajakajäämisi, mida hüvitamisotsust tehes ei arvestata.

Seoses juhtumitega tahab MTÜ Ikkagi Inimesed sotsiaalministeeriumilt  teada, mida on ministeerium, ravimiamet ja haigekassa teinud selleks, et meedikud mõistaksid vaktsiinide võimalikest kõrvaltoimetest teavitamise olulisust ja täidaksid oma kohust teatise esitamisel. (BNS)