Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

EKRE lubatav odav elekter on võimalik

-
23.01.2023
Elektrikaablid on mõeldud meile elektri toomiseks, mitte meie taskutest raha minemaviimiseks. Pilt on illustratiivne.
© UU

Paljud inimesed küsivad valimiste eel, et kuidas kavatsevad rahvuskonservatiivid elektri hinna uuesti odavaks teha – see on täiesti võimalik.

Elektri hinnast võetakse EKRE valitsedes välja CO2 kulu, mis moodustab hinnast umbes poole. Teiseks langetatakse kaevandamis- ja keskkonnatasusid, mis moodustab umbes poole allesjäänud hinnast. Lisaks lõpetab EKRE Eesti Energia kasumi kaudu riigieelarvesse raha kantimise, tagades endiselt firma finantsilise jätkusuutlikkuse, kuid nii, et elektrit müüakse tootmishinna ja kapitalikulu arvestades, mitte ülikasumit taotledes. Kõigi nende sammude astumise järel elektri hind langeb, mis omakorda vähendab ka hinnale lisanduvat käibemaksu. Lõpphind tarbijale saab olla taas 3 senti kWh, nii nagu see oli mõne aasta eest.

EKRE-l on juba, mida ette näidata. 2019.–2021. aastal valitsuses olles andis rahandusminister Martin Helme Eesti Energiale korralduse peatada vanemate energiaplokkide lammutamine ning tagada meie tarbimisvajaduse katmiseks vähemalt 1000 MW tootmisvõimsust. Sellega hoiti ära tuhandete inimeste töötuks jäämine ja just tänu sellele korraldusele on meil praegu üldse elektrit.

Kaja Kallase valitsus on muutnud elektri luksuskaubaks, mille kaudu kooritakse inimestelt ja ettevõtetelt enneolematus koguses raha riigieelarvesse, et seda siis piskukaupa jagada ja ennast “hea onuna” näidata. EKRE valitsuse ajal müüs Eesti Energia elektrit veidi üle 3 sendi kWh eest ning teenis ikkagi 20 miljonit eurot kasumit aastas. Nüüd müüakse elektrit kuus korda kallimalt ning riikliku energiafirma kasum on ligi 1,5 miljardit eurot aastas ehk 75 korda rohkem!

Uued Uudised