Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

20 000 mobilisatsioonieas Vene kodanikku: Kremli “viiendal kolonnil” on Eestis vundament olemas

-
24.01.2023
Selliseid “vatnikuid” võib Eestis päris palju olla. Pilt on tehtud Krimmis.
© Scanpix

Krimmi näitel on hästi teada, kuidas Venemaa kasutas kohalikku vene kogukonda ära selle Ukraina territooriumi annekteerimiseks ja samad eeldused on kahjuks olemas ka Eestis.

ERR vahendab: “Kuigi Eestis on umbes 20 000 mobilisatsioonieas Vene kodanikku, ei tea siseministeerium, kui palju nendest päriselt on mobilisatsioonikohustuslased. Siseministeeriumi piirivalve- ja rändepoliitika osakonna juhataja Janek Mägi sõnul on neid tõenäoliselt väga vähe.

“Hinnanguliselt me teame, et sobivas vanuses on Eestis ligi 20 000 Vene kodanikku. Suure tõenäosusega aga need Venemaa kodanikud, kes on terve elu Eestis elanud, ei ole Venemaal ajateenistust läbinud. Mobilisatsioonikohustus tekib ajateenistuse läbimisel,” lausus Mägi.”

Kas Putin tahabki neid inimesi Ukrainasse sõdima – pigem on nad tema silmis vajalikud “Krimmi stsenaariumiks”? Kuna need inimesed on võõrsil elades eelistanud säilitada ajaloolise kodumaa kodakondsuse, annab see selge pildi nende lojaalsusest Venemaale (Eestis oli Venemaa presidendivalimistel toetusprotsent Putinile kõrgem kui Venemaal endal). Lisaks on neil olnud võimalus soetada siin relvad (mida võimuliit väga vastumeelselt ja pika vinnaga ära võtta kavatseb) ja väidetavalt harjutavad paljud venekeelsed inimesed oskusi militaarklubides.

Lisaks on Reformierakonna valitsuse peaaegu olematu kontroll Ukraina sisserände üle, sealhulgas on väidetavate ukrainlaste saabumine läbi Venemaa loonud olukorra, kus Eestisse võib olla saabunud tugev Kremli agentuur (miks muidu lastakse ukrainlastel vabalt läbi Venemaa Läände minna). Ka enne Krimmi hõivamist saabus sinna arvukalt “rohelisi mehikesi”.

Kaja Kallase valitsus on loonud olukorra, kus Kremlil võib “viies kolonn” siin juba löögivalmis olla. 20 000 mobilisatsioonieas Vene kodanikku on hirmutav ja hoiatav arv.

Uued Uudised