Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Keda hakkavad jälgima poliitiliselt ülekeevad “hea valimistava valvurid”?

-
24.01.2023
Tõenäoliselt hakkavad ka “valvurid” sel kombel “head tava” kommenteerima.
© Uued Uudised

Eestlastel on hea ütlus “kits kärneriks” ja sama on paslik öelda ka uudise kohta, et “Hea valimistava valvurid jälgivad valimisvõitlust”.

BNS vahendab: “Sel nädalal asuvad valimiskampaaniatel silma peal hoidma valimiste valvurid, kelle ülesanne on jälgida valimisvõitluse vastavust heale valimistavale. Hea valimistava on koostatud selleks, et tagada valimiskampaaniates ausa mängu põhimõtete järgimine ja austav suhtumine valijasse, tugevdada demokraatiat ja tõsta valijate teadlikkust, teatas vabaühenduste liidu kommunikatsioonijuht.”

Kui aga vaadata, kes need “valvurid” on, siis mitu nime tekitab küll kahtlusi, et nemad pole oma poliitilistes ülekeemistes “headeks tavadeks” võimelised.

BNS jätkab:”Hea valimistava valvuritena löövad sel aastal kaasa Andrus Karnau, Anna Karolin, Helen Tammemäe, Anna-Kaisa Oidermaa, Tõnis Saarts, Meelis Oidsalu, Steven-Hristo Evestus, Kaarel Taimla ja Siim Espenberg.”

Vähemalt kaks nimekirjas olijatest, Andrus Karnau ja Tõnis Saarts, on veendunud EKRE-vastased, kelle artiklites on objektiivsusest ja erapooletusest karjuv puudus. Pole vähimatki alust uskuda, et ka valimiste jälgimisel suudavad nad olla sõltumatud ja objektiivsed. Ka enamik teistest on poliitiliste veendumuste poolest kinnistunud liberaal-vasakpoolsesse serva.

Poliitikamaastiku konservatiivsel osal on väga halb kogemus “faktikontrollidega”, kes peaksid samuti olema objektiivsed ja erapooletud, kuid ometigi teevad täielikku ideoloogiatöötajate tööd. Nii võib karta, et ka “hea tava valvurid” panevad “hea tava” ette epiteedi “liberaalne” ja muutuvad poliitkomissarideks.

Uued Uudised