Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Märgilised sõnumid: president tegi Heremi kindraliks, kohus andis õiguse vaktsiinidest keeldunud kaitseväelastele

-
24.01.2023
Martin Herem.
© Uued Uudised

Eestis ei hoolita ammugi enam sellest, et poliitilise nomeklatuuri moraalivaesed tegemised ka vähemalt pealtnäha kenad välja paistaks.

Lugeja saab ise otsustada kahe uudise põhjal.

BNS: “President Alar Karis allkirjastas teisipäeval käskkirja, millega andis kaitseväe juhatajale kindralleitnant Martin Heremile kindrali sõjaväelise auastme.”

Tartu Ringkonnakohus: “Esmaspäeval tuli ringkonnakohtust järjekordne otsus töötaja kasuks seoses Kaitseväe-poolse töölepingu ülesütlemisega vaktsineerimatuse tõttu. Ringkonnakohus nõustus maakohtuga, et töötaja töölepingu ülesütlemine on tühine. Töötaja oli töötanud Kaitseväes üle 24 aasta ja oleks varsti siirdunud pensionile. Kohtud mõistis tema kasuks välja 6 kuu hüvitise ja menetluskulud.”

Seega – Herem sai kindraliks, aga tema tegevust klaarivad hetkel kohtute erinevad astmed.

Viimase uudise puhul on oluline meenutada, et Herem kaitses aktiivselt sundvaktsineerimist Kaitseväes ja nõrgestas otse Ukraina sõja lävel spetsialistide vallandamisega Eesti kaitsevõimet.

“Kindral Herem on ääretult sihikindlalt tegelenud Eesti kaitsevõime edendamisega, ta on olnud mulle riigikaitse kõrgeima juhina usaldusväärseks ja ausaks sõjalise nõuande andjaks,” ütles president Alar Karis. “Olukorras, kus Eesti julgeoleku tagamiseks on riigikaitse kiire arendamine hädavajalik, on Herem keskendunud just sellele, mis aitab meil tegelikult sõda ära hoida ja vajadusel sõda võita.”

Kahjuks ütlevad riigikaitsega seotud Riigikogu saadikud hoopis seda, et kui enamik huvigruppe käib poliitikute juures raha nuiamas, siis Kaitseväe juhataja Herem on pikka aega hoopis pakutavat raha tõrjunud, muuhulgas on ta olnud pikka aega ükskõikne mõnede kaitsevõimekuse puuduste likvideerimise osas.

“Minu jaoks on väga oluline ka see, et kindral Herem on alati leidnud aega ja energiat selleks, et selgitada Eesti inimestele arusaadavalt ning inimlikult praeguse julgeolekukriisi, sõjalise riigikaitse arenguvajaduste ja kaitseväe tegevusega seonduvat,” lisas Karis.

Herem on meedias teatanud sellest, et Eestil olevat rohkem relvastust kui on venelastel Peipsi taga tehnikat ning rääkinud plaanidest blokeerida ühendusi Kaliningradi ja Peterburi vahel – seda on kindlasti peale Eesti inimeste lugenud ka “Kremli inimesed”.

Praegu aga antakse Martin Heremi, Kaja Kallase ja Hanno Pevkuri eestvedamisel Ukrainale ära meie vähesedki sõjalised võimekused, samas kui Äripäev kirjutas alles mullu 30. detsembril: “Olukorrast Ukrainas ülevaate andnud kaitseministeeriumi nõunik kontradmiral reservis Igor Schvede märkis, et just Balti riigid võivad olla koht, kus Venemaa üritab NATO-le kohta kätte näidata.”

Eesti saaks oma haubitsad ära anda, kui ta asuks seal, kus asuvad Šveits või Austria, aga mitte rinderiigi ja Venemaa naabrina.

Loe ka Urmas Reitelmann: parketikindralid on Eesti kaitsevõime ära rappinud ja Martin Helme: meie poolt algatatud keskmaa õhutõrje loomine on varem takerdunud Jüri Luige ja Martin Heremi taha