Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

President Karis kavatseb sõja võita

-
24.01.2023
Papaaha evolutsioon

President Alar Karis allkirjastas täna käskkirja, millega andis kaitseväe juhatajale kindralleitnant Martin Heremile kindrali sõjaväelise auastme.

Tore uudis. Ju siis härra Herem on selle ka auga välja teeninud: lasi ebaseaduslikult vallandada sundvaktsineerimisest loobunud sõjaväelased ja sai selle eest kohtult vastu päid ja jalgu; võimaldas näidata noorsõduritele sundkorras homofilmi, mille eest ootab teda vääriline palk pärast valimisi; ärritas Kremli pistrikuid oma ulmeliselt rumalate avaldustega Kaliningradi ja Sankt-Peterburgi ühenduse blokeerimise võimalusest. Ärgem unustagem, et N.Liidu ettekäändeks Soome ründamiseks oli väljamõeldis, mille kohaselt kavatses Soome rünnata Leningradi. Aga härra Heremiga ei ole Kremli fašistidel isegi vaja pingutada fantaseerimisega, piisab lihtsalt tema tsiteerimisest.

“Olukorras, kus Eesti julgeoleku tagamiseks on riigikaitse kiire arendamine hädavajalik, on Herem keskendunud just sellele, mis aitab meil tegelikult sõda ära hoida ja vajadusel sõda võita,” selgitas Alar Karis.

Seni on teda upitanud reformierakond suutnud väljastada ainult „beebide keskmaatõrje“ valimiskondoome tuntud lastepiltniku näoga. Seoses selle Karise mainitud „sõja võitmisega“ tuleb aga meelde surematu vahva sõdur Šveiki üks dialoog.

„Sõdurid aetakse alasti hauda,“ tähendas teine sõdur. „Surnu seljast kistud munder topitakse jälle elusale selga ja nii muudkui edasi.“

„Kuni me sõja võidame,“ lisas Šveik.

„Sihuke perselakkujast tentsik võidab jah!“ hüüdis kapral nurgast. „Selliseid tuleks eesliinile ajada kuradile, kaitsekraavidesse tääkide otsa kihutada, traattõketesse, mürsuaukudesse ja miinipildujate tule alla. Tagalas oskab igaüks mõnuleda, kuid surma ei taha keegi minna.“

„Mina aga arvan, et see on väga vahva, kui sind täägiga läbi torgatakse,“ ütles Šveik, „ja veel parem on kuuli kõhtu saada, ja veelgi ilusam on, kui mürsk inimese tükkideks rebib ja inimene ise näeb, et tema jalad koos kõhuga vedelevad temast mõnevõrra eemal, ja see on nii imelik, et ta sureb imestuse pärast veel enne, kui keegi talle seda ära jõuab seletada.“

Hea on istuda Kadriorus ja rääkida sõja võitmisest. Hašeki kuulus raamat peaks olema praegu iga eestlase käsiraamat, eriti enne valimisi.

Ivan Makarov