Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Eesti 200 juht Lauri Hussar ei näe probleemi uurimise all oleva ja erakonnast lahkunud Miltopi kandideerimisess

-
25.01.2023
Eesti 200
© Lugeja foto

Politseiuurimise all olev endine Eesti 200 Rakvere osakonna juht Rainer Miltop osaleb valimistel ikkagi sama erakonna nimekirjas, ehkki taandas end uurimise tõttu eelmisel aastal oma kohalt ning lahkus ka erakonnast

Erakonnal ei ole põhjust teistmoodi otsustada, kuni uurimise tulemusena pole Miltopile esitatud ei süüdistust ega kahtlustust, vastas Eesti 200 juht Lauri Hussar Äripäeva küsimusele kohaliku poliitiku nimekirja lubamise kohta. Aga noh, nendega on ju “kõik võimalik”.

Rainer Miltop on politseiuurimise all seoses tehingutega, mis tehti pealinna asutuse Kadrioru Park korraldatud valgusfestivalidega. Neist tuntuim on igal sügisel Kadriorus toimuv festival “Valgus kõnnib”, mida seni korraldas Miltopi elukaaslane Kristiina Kirsel, kes töötas Kadrioru Pargi loomeosakonna juhina.

Valgusfestivalide korraldamisega seotud kuludesse tükkis tehinguid, mille eest makstud raha võis Lääne-Virumaa Uudiste ja Äripäeva andmetel jõuda Miltopi ettevõttesse. Jälgede peitmiseks kasutas paar ära kolmanda isiku ettevõtet, mille pangakonto kaudu raha liikus.

Viimastel kohalike omavalitsuste valimistel kandideeris Miltop Eesti 200 nimekirjas Rakvere linnapeaks.

Miltop on varem pidanud erakonnas Isamaa olles Rakvere abilinnapea ametit, kuid 2020. aastal astus ta Isamaast välja.

 

Allikas: Äripäev