Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Andres Raid: peavoolu suu suitseb

-
25.01.2023
Ajakirjanik Andres Raid.
© Uued Uudised

Meenub Julk-Jüri ahastus Tootsi järjekordse tembu puhul, kus ta rutles selle üle, milleni üks inimene võib langeda, kui ta oma hinge eest hoolt ei kanna. Sellele võiks lisada elementaarsed teadmised ja peavoolu puhul viisakuse päris „jama“ mitte levitada.

Tankid Ukrainale on kõneaineks juba ammu ja asi on lõpuks liikuma hakanud. Loeme uudist „Postimehest“: Rheinmetall võib Ukrainale tarnida 139 Leopard tanki. Ilus küll, kuid Rheinmetall pole kunagi tanke tootnud, mida ta siis tarnima peaks?!

Rheinmetall pole kunagi varem ka tanke tootnud, seega lihtsalt „läks sassi“ ei tule ka siin kõne alla. Tanke valmistab Krauss-Maffei Wegmann, Rheinmetall valmistab tankile vaid suurtükke (antud juhul sileraudne 120mm), tõsi, Saksamaal on tankitootjate vahel karm võitlus käinud, kes selle magusa tellimuse endale saab ja see kemplus käis juba II Maailmasõja eel ja ajal, mil PzKw IV tootis Krupp, Vomag, Niebelungenwerk ja hiljem Tiigrit Tiger Henschel & Son ja torni talle tegi Krupp.

Sotsioloog Ülo Vooglaid küsis kunagi ühe riigikogulase käest mingi eriti rumala avalduse puhul, et kas häbi ei ole?! Vastus oli ilus – on küll, aga ei tunne!

Mingeid asju võiks enne avaldamist siiski kontrollida, kuid kui valdkonda üldse ei tunne, siis ehk ei peaks avalikult sellest teada andma.

Lõpetuseks veel üks huvitav detail, mis paraku ilmestab tõika, et kõik peale Eesti ajavad muuhulgas ka oma asja ja see on täiesti mõistetav. Poola näiteks on avalikult teada andnud, et nõuab EU-lt Ukrainale antava abi eest kompensatsiooni, sest „vastav fond pidi olemas olema“ (T. Morawiecki). Leedu andis teada, et neil tanke anda ei ole, kuid selle eest on arvamus olemas, mille kohaselt teised peavad küll andma. Saa siis aru, on siin annus irooniat või mitte.

Tähelepanuväärset ajaloo mittetundmist näitab peavool üles ka paljundades teateid selle kohta, et tegemist on suurima sõjaga pärast II Maailmasõda. Tuletagem meelde, et ainuüksi Vietnami sõda nõudis ümmarguselt 3 miljonit ohvrit, loodetavasti lõpevad praegused tapatalgud enne, kui poole miljonini jõutakse.

Andres Raid