Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kratid ministeeriumis? Kui ametnikud rahvapärimusi ei tunne, tekivad naljakad olukorrad

-
02.02.2023
Kratipesa.
© Scanpix

Eesti keele ja kultuuri allakäigust räägitakse juba avalikult, aga et tõestus tuleb lausa majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist, ei oleks küll osanud oodata – nad otsivad nimelt kõrgharidusega kratiteenuste tootejuhti. Muidugi ei saa välistada, et ametnikud teavad krati tähendust ning otsivadki pihtapanijat, andes sellest kujundlikult teada.

Muuhulgas öeldakse, et “klassifitseerija on riiklik kratijupp”, “kratijupid on tehisintellekti süsteemid” ja “tootejuht visioneerib klassifitseerija ja krati teenuseid”.

Muidugi meenuvad kohe e-valimised, kus kratid on väidetavalt eriti aktiivsed häälte äravedajad.

“Eesti keele seletav sõnaraamat” seletabki järgmist:

1. folkl vanadest esemetest valmistatud lendav varavedaja, pisuhänd, tulihänd, puuk. Peremees teinud endale krati. Kratt lennanud taeva all, tulejuga taga. Kannavad kui kratid vara kokku.
2. piltl varas, näppaja. Vaata kus kratid, või tasku kallale! Kogu aeg kadus asju, aga keegi ei osanud arvata, kes see kratt on.

Olemuselt on kratt seega varas. Kui vanasti kratt valmis tehti, siis ikka selleks, et see teistelt vara ja rikkust kokku tassiks. Lihtsamalt öeldes – kokku varastaks.

Nüüd on majandus- ja kommunikatasiooniministeerium käivitanud programmi, et krati abil vara kokku varastada, seega riiklikul tasemel varastamine…

Siit saab edasi tuletada.

Kratt viis LNG-laeva Eestist minema. Kratt virutas ära odava elektri. Kratt pani pihta osa kiirtestide rahast. Kratt tassis minema kümme miljonit dollarit ja VEB Fondi raha. Jne, jne…

Eesti riik on mõnede liberaalsete erakondade valitsedes kõvasti kratte valmistanud ja muidugi on ministeeriumidesse vaja kõrgharitud kratijuhte, ainult huvitav, et selle peale kandideerimine välja kuulutati. Aga eks see tulegi selline kandideerimine nagu Euroopa Kontrollikotta, Reformierakonnal on krativalitseja juba olemas ja asi vajab ainult vormistamist.

Uued Uudised