Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valitsus saatis Riigikogusse järjekordse “miini”

-
02.02.2023
Valitsus kostitas Riigikogu järjekordse vasakliberaalse üllitisega.
© UU

“Miiniks” nimetataks kõnepruugis ettevõtmisi, mida keegi ei osanud oodata või mille sisu on teistsugune kui eeldatakse – ja neid ohtlikke asju oskab Kaja Kallase valitsus ette sokutada.

BNS vahendab: “Valitsus arutas neljapäeval sotsiaalministeeriumis väljatöötatud heaolu arengukava järgmiseks seitsmeks aastaks ning saatis selle arutamiseks riigikogule. Arengukava võtab fookusesse laste ja perede heaolu ja toimetuleku, tööhõive ja tööelu, vanemaealiste toimetuleku ja nende ühiskonda kaasamise, sotsiaalhoolekande süsteemi toimimise ning soolise võrdõiguslikkuse edendamise ja vähemusgruppidele võrdse kohtlemise tagamise.”

Lapsed, pered ja eakad said Kaja Kallaselt “heaolu” ja “toimetuleku” kätte juba 2021. aasta detsembris, kaks kuud enne Ukraina sõda, kui elektrihinnad lakke lõid ning sellest ajast peale on inflatsioon, hinnad ja elukallidus ainult kasvanud. Seega ei saa arengukava nende sihtgruppide tarvis kuidagi olla, kui valitsus rahvast ei hooli.

Ilmselt tulebki “miini” otsida teisest uudise poolest: “soolise võrdõiguslikkuse edendamine ja vähemusgruppidele võrdse kohtlemise tagamine” – seda enam, et algatus tuleb paduvasakpoolsest sotsiaalministeeriumist.

Paljutähenduslik on ka lause: “Laste- ja perepoliitika hõlmab lastekaitse valdkonna tegevusi ning neid rahvastikupoliitika osi, mis on seotud perede heaolu, lasterikkuse ja peresuhete väärtustamisega, kuid ei dubleeri teistes arengukavades käsitletavaid rahvastiku teemasid nagu ränne, lõimumine, suremus.”

Seega lülitatakse teatud rahvastikuteemad arengukavast välja, ikka selleks, et vältida neis sõna “eesti” ja muuta poliitika “kõigi-keskseks”. Lasterikkuse osa on samuti kaheldav, sest hiljutine perehüvitiste seaduse menetlemine näitas, et võimuparteid paljulapselisust ei toeta. “Peresuhete väärtustamise” taga võiks olla “isa-ema-lapsed” peretüübi väärtustamine, kuid ilmselt on mõeldud rohkem Piller-Haber-tüüpi “perede” väärtustamist.

Valitsusest ei tule midagi, kuhu poleks peidetud kooselu-, vaenukõne- või mingi rändeseaduse “miine”, seega tuleb rahvuskonservatiividel Riigikogus taas töine aeg.

Uued Uudised