Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakond tahab Nursipalu teerulliga vastandada kodu hoidvad eesti inimesed ühelt poolt ning kaitseväe ja liitlased teiselt poolt

-
02.02.2023
Kagu-Eesti rahvale jääb see nägu ilmselt alatiseks meelde – mees, kes juhtis teerulli.
© Uued Uudised

Samas kui Eesti ühiskonna moraalsem osa luuletajatest ja kirjanikest perearstide ja külaelu edendajateni teeb jõupingutusi Võrumaa inimeste kodude säilitamiseks, lükkab peaministripartei koos kaitseminister Hanno Pevkuriga lammutavale teerullile suurema hoo sisse.

ERR vahendab: “Kaitseväe Nursipalu harjutusväljaku kiireks laiendamiseks võiks veel enne valimisi, selle riigikogu koosseisu ajal seadust muuta, ütles kaitseminister Hanno Pevkur (Reformierakond).

“Peaministri (Kaja Kallase, Reformierakond) sõnad olid väga selged – ta näeb kehtivast õigusruumist probleeme. Kui kehtivat õigusruumi õnnestub veel selle parlamendikoosseisu ajal muuta, mis puudutab planeeringu eri liike ja nende aluseid, siis on võimalik ka kiiremini edasi liikuda,” rääkis Pevkur neljapäeval Vikerraadio saates “Uudis+”.

“Erinevad variandid olid täna valitsuses laual ja seetõttu saime ka kaitseministeeriumis ülesande kibekiiresti nüüd koos rahandusministeeriumiga üle vaadata. /—/ Seetõttu püüame teha võimalikult kiiresti selle töö ära, et saada vastus veel täna-homme, et kas meil on võimalik seadust muuta,” rääkis Pevkur.”

Seega on valitsus kindlalt otsustanud oma plaanid läbi suruda ja kõik jutud lahenduste otsimisest ning rahva arvamuse ärakuulamisest on olnud puru silma ajamine.

Veel enamgi: Pevkur leiab, et asi tuleb ruttu enne valimisi ära teha, sest muidu ehk saab võimule keegi, kes teerullile pidurid paneb ja riigi näo rahva poole pöörab. Reformierakond tahab lammutusprotsessi pöördumatuks muuta.

Reformierakond tõestab otse valimiste lävel, et rahva arvamus ei lähe neile korda ja sellest sõidetakse JOKK-skeemidega üle. Pevkuri ütlus, et “kõigepealt räägitakse kohalike omavalitsuste ja inimestega ning siis võtab valitsus ette juriidilise lahenduse leidmise” on otsene näkkuirvitamine, sest oravavalitsusel on plaanid juba ammu paigas ja nüüd tuleb need lihtsalt rahvale paratamatusena serveerida, kuid selleks on vaja uued seadusepügalad tekitada.

Reformierakond tahab eestlased liitlaste vastu pöörata

Üha enam tundub, et Reformierakonna plaan ei ole mitte saada Nursipalusse uus võimsam laskeala, vaid hoopis vastandada eestlaste koduarmastus riigikaitsele, sealt edasi aga tekitada inimestes vastumeelsus ka liitlasvägede vastu kontekstis “nende pärast võetakse meilt kodu ära”.

Lõuna-Eesti Postimees vahendab: “Kaja Kallase sõnul on kindlasti üks vajadus kaitsetaristu arendamine, et Eesti ise ja Eesti liitlased saaksid koos harjutada.” Pole raske aru saada, et mingi vimm jääb kodust ilma jääjatel sisse nii valitsuse, kaitseväe kui liitlaste suhtes, ja seda vimma Reformierakond oma teerullipoliitikaga ergutabki.

Kogu teema on täiesti väljunud riigikaitselistest piiridest, siin on mängus ka eestlaste usaldus riigi vastu, rahvuslikud, põlvkondlikud ja vaimsed väärtused, mida rüvetades tahetakse võtta rahvalt usk oma riiki. Pole tarvis lisada, kellele see kasulik on.

Uued Uudised