Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Andres Raid: iluuisutamise EM-i avamine Espoos näitas, et selles maailmas on midagi väga katki

-
03.02.2023
Ajakirjanik Andres Raid.
© Uued Uudised

„Postimees“ avaldas arvamuse, mille kohaselt ROK väärib boikotti. Sõltumata igasugustest sõdadest ja arvamuste paljususest sinnapoole asi tegelikult terve mõistuse poolt vaadatuna liigubki.

Soomes toimunud iluuisutamise EM andis selleks järjekordse tõuke. Soomlased on alati olnud südikuse ja pühendumise musternäidised, nad on olnud igal alal maailma tipus nii oma andekate loovisiksuste, inseneride ja paljude teistega – ikka tipus.

Kui „Tundmatus sõduris“ ülemus Rokkale midagi rindel suremisest rääkis, kostis see vastu: „Minä en tullutt tänne kuolemaan, minä tu`n tänne tappamaan“ – ma ei tulnud siia surema, vaid tapma!“.

Selline oli Soome oma sisuga siis ja kuhu on see eurosurve selle kuulsa sisu tänaseks viinud!? Siivsuse huvides ei hakka siin vahendama seda, mida soome tõsine maamees selle kohta ütleb, kuhu ja kui sügavale kõige sellega pugema. Täna on Soome kaanepilt muutunud ja kipub meenuma mitte eriti tunnustav arvamus riigi praeguse peaministri kohta, mis oleks otsekui midagi ette näinud.

Espoo äsjane EM pakkus peale spordielamuste veel midagi, mis peaks häirekella helisema panema. EM-i avas “iluuisutajast” transgender, kes 59-aastaselt “täitis oma unistuse saada iluuisutajaks”…

Minna Maaria Antikainen, endine Markku Pekka liugles, õigemini veeres jääle ja juba see pilt tegi ärevaks. See pilt ütleb paraku nii mõndagi, põlvili ja kõrvalise abita see taevane eksitus püsti ei saanudki… Soome ilus lipp veel takkapihta ka mängu toodud…

Selle visuaali tähendust ja prohvetlikku sõnumit on raske üle hinnata, kaege ise

Andres Raid