Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Suurbritannias jõudis kohtusse ema süüdistus kooli vastu, kes sundis väikelast homoparaadil osalema

-
05.02.2023
Lapsi ei tohi sundida osalema palaganidel, kus toimuvad sellised asjad.
© Scanpix

Ühendkuningriigis kaebas ema kohtusse oma lapse kooli, kuna kool ei olnud väidetavalt nõus vabastama tema 4-aastast poega LGBT marsil osalemisest. Edela-Londonis asuva Heavers Farm algkooli direktor oli väidetavalt nõudnud poisi osalemist paraadil, seda vaatamata ema kristlikule taustale.

Lapse ema, Izzy Montague astus avalikkuse ette juba kolm aastat tagasi, kui ta ITV telekanali hommikuprogrammis „Good Morning Britain“ rääkis sellest, kuidas LGBT ideoloogia levitamine koolides on moraalselt vale ja et maksumaksjate raha ei tohiks kulutada homoagenda levitamisele. Nüüd on Montague pöördunud kohtusse poja kooli vastu 1996. aastal vastuvõetud haridusseaduse ja 1998. aastal vastuvõetud inimõiguste seaduse alusel, väites et lapse paraadil osalema sundimise puhul on tegemist otsese ja kaudse diskrimineerimisega.

Kool oli saatnud lapsevanematele enne LGBT marsi toimumist kirja, milles selgitati, et ürituse eesmärgiks on tutvustada kooliõpilaste erinevusi, mis „muudavad koolipere nii ainulaadseks“. Kui aga Montague vastas kirjale ja palus vabastada oma poeg marsist, põhjusel et laps osaleks sellega avalikult üritusel, millega seotud seisukohtadega ema ei nõustu, siis kool vabastust ei andnud.

Kohtus kirjeldati Izzy Montagued ja tema abikaasat pühendunud kristlastena, kelle veendumuste kohaselt peaksid seksuaalsuhted leidma aset ainult mehe ja naise vahel ning elukestvas abielus. Igasugune astumine nende põhimõtete vastu on kaebuse esitaja veendumuste kohaselt patt ja homoseksuaalsus on lisaks veel ka tõsine surmapatt.

Izzy Montague avaldas kohtus tunnistust andes muret mitte ainult homomarsi osas, vaid ka sisu osas, mida tema 4-aastasele pojale koolis õpetatakse. Näiteks oli ühes raamatus, mida lapsed lugema pidid, viited samasoolistele perekondadele. Tema sõnul jättis lapsevanematele saadetud kiri mulje katsest suruda üritust peale nii, nagu oleks tegemist seadusest tuleneva kohustusega või millegagi, mis kuulub briti väärtuste hulka ja on osa riiklikust õppekavast.

Montague ütles kohtus, et mõistab mitmekesisuse ja võrdsuse edendamise tähtsust, kuid leiab, et seda saab teha ka ilma üksikisiku usulisi veendumusi rikkumata.

Kohtuistung jätkub järgmisel nädalal.

Allikad: Remix News, Mirror