Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Need on Näljamängud”: moenädala kostüümid pole lihtsalt koledad, need on “kliimat päästva” eliidi põlguse sümbol

-
06.02.2023
Eliit lõbutseb.
© Scanpix

The Federalisti kaasautor Evita Duffy kirjeldab Pariisi moenädalat toimunut kui apokalüptilise sarja “Näljamängud” realistlikku ilmingut “kliimamuutuste” vastu võitlevad Läänes.

“Osaledes Pariisi moenädalal Schiaparelli moenäituse esireas, pani Kylie Jenner selga õlapaelteta sametmusta kleidi, mille küljes oli hiiglaslik lõvipea, mis kattis suurema osa tema kehast. Tema kõrval kandis Doja Cat erkpunast satiinkorsetti, detailirohket helmestega seelikut, põlvsaapaid ja 30 000 punast Swarovski kristalli kogu riietuses ja kehas – sealhulgas silmalaugudel.

“Need on “Näljamängud”,” ütles Duffy, näidates pilte Jennerist ja Doja Catist, ja selgitades, et “rikkad ja eliit [näitavad] jultunult groteskse rikkuse vorme, samal ajal kui tavainimesi pannakse üksteise vastu enda meelelahutuseks võitlema, sest eliidil on igav.

Evita Duffy võrdleb praegust kuulsuste klassi ahne, maksimalistlikult riietatud eliidiga, kes elab väljamõeldud pealinnas Panemis (riik, kus toimub “Näljamängude” sari) ning sealsete vaesunud ja rõhutud talupoegade igapäevast elu tänapäeva Ameerikaga.

Kuulsused on moeetendustel ja galadel alati ringi lipanud ekstravagantsetes kostüümides, mis on sama kulukad kui ka absurdsed, samas kui lõhe rikaste ja vaeste vahel muutub keskklassi kahanemise tõttu üha suuremaks. Ameeriklastel ja üldiselt lääne inimestel on raskusi ots-otsaga kokku tulemisega tänu globalistlikule kliimakavale, mida toetavad moenädalal ringi tatsavad kuulsused.

Kliimameetmete kava on kutsunud esile katastroofilise elukalliduse kriisi kogu maailmas. Nii kuulsused kui ka ärieliit on ühendanud jõud Maailma Majandusfoorumiga, et sundida lääne valitsusi oma rikkust ümber jagama, oma söel, naftal ja maagaasil toimivate majaduste toetumisest loobuma ning selle asemel sõltuma ebapiisavast rohelise energia pakkumisest. Samad inimesed, kes tahavad, et me putukaid sööksime ja ahjud välja viskaksime, sõidavad eralennukitega Šveitsi ja Egiptuse kliimakonverentsidele.

Kliimafanaatikutel endil on tohutu süsiniku jalajälg ja nad propageerivad inimesi vaesetavat poliitikat, kuid nende meetodid kahjustavad ka aktiivselt keskkonda. Parim viis keskkonnajuhtimise edendamiseks ja inimeste mõju leevendamiseks kliimale on see, kui inimesed on piisavalt jõukad, et keskkonda prioriteediks seada. Elukalliduse tõstmine teeb aga täpselt vastupidist: see hävitab keskklassi ja muudab vaesemad vaesemaks.

Kaasaegne kuulsuste klass on täielikult loobunud mõistest “noblesse oblige“, mis näeb ette, et rikastel ja võimsatel on kohustus aidata vähem õnnelikke. Selle asemel, et investeerida inimestesse, investeerib maailma eliit sageli oma “kliima”fantaasiatesse, mis kahjustavad vaeseid.

Bill Gates on kulutanud Aafrikas miljardeid, püüdes “kliimamuutuste” nimel mustanahaliste naiste sündimust vähendada. Kuid suured pered toimivad paljude mitteläänlaste jaoks turvavõrguna, kuna nad sõltuvad suuresti pereliikmetest, kes nende eest vanemas eas hoolitsevad. Juba praegu kannatavad Ameerika Ühendriigid, osa Euroopast ja Jaapan sündimuse kriisi käes, millel on tulevikus sügavalt negatiivne mõju majandusele ja järelikult ka keskkonnale.

Selle aasta moenädala rõivad ei “tapnud”. Aga need sümboliseerivad kasvavat ja murettekitavat lõhet keskmiste perede ja kontakti reaalsusega kaotanud snoobide vahel, kes soovivad, et me ei omaks midagi ja oleksime selle üle õnnelikud.”