Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valimised 2023: avokaado, võõras vili… Ootamas on orjapõli?

-
06.02.2023
Pilt on illustratiivne

Advokaadid on minu meelest palju sümpaatsemad kui sotsioloogid: need viimased võtavad raha poliitilistelt kurjategijatelt ja varjavad seda, advokaadid võtavad aga raha igasugustelt kurjategijatelt täiesti avalikult, sest ka see on nende töö.

Mõlemil – sotsioloogidel ja advokaatidel – on vereimejate maine, aga kellel praegusel ajal poleks. Tuleb ju välja, et ka meie punaristlased ja Ukraina abistajad saavad oma õilsa tegevuse eest kõva pappi.

Mõlemad – nii sotsioloogid kui advokaadid – tegelevad ka poliitikaga, ning antud kontekstis on mõlemad võrdselt ebaeetilised.

Täna ilmus Delfi-EE portaalis arvamuslugu „Vandeadvokaat: EKRE pakutud „päästepaat“ ei ole merekõlbulik“, mille autor on Ellex Raidla vandeadvokaat ja FinanceEstonia juhatuse liige Raino Paron.

Me siin üritame panna venelased eesti keelt rääkima, aga ise eksleme ammu mingisuguste võõrkeelsete nimedega asutuste ja ettevõtete rägastikus, kust eesti inimene ei pääse välja muidu, kui emakeeletuna, ja kus temalt on võetud rahvuslik identiteet, sootunnused, raha, parimad riided ja ka usk sellesse, et Eestist veel kunagi asja saab.

Mina usun, et saab ikka, aga selleks me peaksime vähemalt 05. märtsiks loobuma suitsidaalsetest mõtetest ja valima Eestit, mitte Multikultistani.

Aga tuleme tagasi artikli juurde. „Riigikogu valimiste kaks kõige olulisemat teemat meie inimeste jaoks on majanduslik toimetulek ja Eesti julgeolek,“ alustab vandeadvokaat Paron oma juttu.

Ja mina kohe lisaksin siia juurde kolmanda kõige olulisema teema: tuleb ikka aru saada, kes need „meie inimesed“ on. Kas ükskõik kelle huve suure papi eest kaitsvad advokaadid? Või Eestist pärast suuri korruptsiooniskandaale Euroopasse hiigelpalgale lähetatud isikud? 10 miljoni dollari kadumise eest otseselt vastutav endine mälulünkadega peapankur? Äkki veel Eestit saja tuhande venekeelse migrandiga üle ujutanud reformierakonna tuumik? Eestit vaenav eurosaadik? Eestlasi terroristideks pidav sotsist siseminister? Riigikokku kandideeriv teeneline lõbumaja pidaja ja eestlasi fašistideks sõimav endine keskerakondlane? Kari neointreid ja putiniste? Rahva rahaga sahkerdanud Repinski, Reps, Korb, Kotka jpt? „Presidendi“ muidusööjatest õukond?

Kõik need on retoorilised küsimused, aga tulles jällegi tagasi keeruliste ingliskeelsete nimedega kontorite esindaja Paroni loo juurde tuleks tõdeda, et selle avaldamisevorm on Delfi portaalis seekord geniaalne. Sest pealkirjale (ei tea, palju advokaat mõikab merendusest ja kas ikka eristab päästepaati minu valevast purjepaadist) järgneb selline tekst:

„EKRE tõdeb oma programmis üsna dramaatiliselt, et „eelseisvatel Riigikogu valimistel on kaalul Eesti rahvusriigi püsimajäämine, Eesti praegune valitsus on viinud meie riigi ja rahva hävingu äärele“. EKRE sõnul „rahvuskonservatiivid teavad ainsana, kuidas panna majandus kasvama ja kuidas pöörata meie inimeste heaolu tõusule“. Jääb mulje, et Eesti kõlgub kuristiku serval ja vaid EKRE võit suudab meid päästa sügavikku langemisest.“

Edasi läheb asi tasuliseks ja edaspidine jääbki lugejate jaoks maksumüüriga varjatuks. Ja jumal tänatud! Võin kinnitada, et parem on piirduda just nähtava osa lugemisega, sest see on fakt, millele järgneb subjektiivne kommentaar ehk häma.

Dramaatiliselt või mitte, aga EKRE kinnitab üldteatud fakte. Vasakliberaalide poolt viimseni äralagastatud ja laostatud rahvusriigi saatus otsustataksegi 05. märtsil. Praegune valitsus ongi viinud meie rahva hävingu äärele. Rahvuskonservatiivid teavadki, kuidas päästa majandust ja inimeste heaolu. Ja härra Paroni mulje, et EKRE võit suudab meid päästa kuristikku kukkumisest, on õige.

Täpse silmaga advokaat, mis siin enam targutada. Kliendid võtku järjekorda!

Paraku ei ole tema suhtes nii sallivad lugejad, kes käisid looga tutvumise eest välja raha. Minagi olen tusane, aga see on seesama õnnelik juhus, kui võin oma arvamuse endale jätta ja lihtsalt tsiteerida registreeritud kommentaatoreid. Sest ainult püsikunded said antud artiklit arvustada.

Ivan Makarov