Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakond sattus paanikasse ja taganes Nursipalust, nagu wagnerlased Hersonist

-
06.02.2023
Foto: ERR

Kaja Kallas on piisavalt taibukas inimene et aru saada: sõita inimestest ja nende kodudest tankiga üle vahetult enne valimisi oli viga. Reformierakond otsustaski esmaspäeval jätta kaitseväe Nursipalu harjutusvälja laiendamist puudutavad otsused riigikogu uuele koosseisule.

“Arvestades, et riigikogu valimised on ukse ees ja võimalikud seadusemuudatused vajavad põhjalikumat analüüsi, on mõistlik jätta lõplikud otsused uuele riigikogule ning moodustatavale valitsusele. Samuti ei soovi ma, et enne valimisi saaks Nursipalust poliitilise vastandamise objekt, sest riigikaitse areng peab olema erakondadeülene kokkulepe,” kuulutas kaitseminister Hanno Pevkur kaitseministeeriumi pressiteate vahendusel.

Vaadake, mis juhtub võimuahne inimesega siis, kui tema kõrge ametikoht ja hiigelpalk on ohus. Alles mõni päev tagasi polnud härra Pevkuril mingist „poliitilisest vastandamisest“ aimugi, sest vastast ei nähtudki, käidi ka „Esimeses stuudios“, kus esineti kõuehäälselt ja mõlema saatejuhi tulisel kaasaelamisel, kes kogu aeg katkestasid ja segasid Jaak Madisoni, näitasid talle kogunisti „kollast kaarti“, nagu oleks tegemist mingi afroPaide jalgpalliklubi kohtuniku Andres-Johannes Trallakuusega.

Vaatamata aga kaitseministri jõhkrale nähvavale väitlusviisile ja Vene raha peal tõrksaks nuumatud Raimond Kaljulaidi tigedale kiljumisele, oli Jaak oma oponentidest peajagu (ja ka peaJaaku) üle.

Nii oravakonnale allutatud riigitelevisioonis kui ka kohtumisel Võrus peksasaanuna otsustati nüüd taganeda, et saaks pärast valimisi juba kindlamalt rünnata inimeste maakodusid nende elanikelt küsimata.

Peaminister Kaja Kallas ütles, et Eesti olevat õigusriik ja toimida tuleb vastavalt seadustele. Kas ta tuli sellele järeldusele pärast seda, kui teda „rünnati“ kohtumise ajal raevunud kohalike elanikega, või siis elukogenud isa poetas oma manitseva sõna vahele, ei saa me ilmselt teada. Et äkki tuli meelde, et õigusriigis on reformierakonna suhtes ülemuslikke seadusi.

“Järgmine riigikogu saab juba arutada seadusemuudatusi, mida on riigikaitseliste alade laiendamiseks vaja. Tuleb läbi mõelda kõik pooled, sealhulgas kompensatsioon, et oleks kõigile arusaadav, mida ka vallad sellest saavad, mida inimesed sellest saavad. Et oleks tervikpilt, aga see nõuab paraku natuke rohkem ettevalmistamist kui ainult kolm kuud, mis riigikogul koos käia on jäänud,” väitis Kaja Kallas, samas kui alles kolm päeva tagasi ütles kaitseminister intervjuus ERR-ile: Nursipalu harjutusväljaku kiireks laiendamiseks võiks veel selle riigikogu koosseisu ajal seadust muuta.

Säh sulle tarku strateege ja silmapaistvaid riigijuhte. Ilmselgelt pandi seda tarkust juurde teatud koha kaudu, kuna pea ei tahtnud tarkust vastu võtta. Et äkki muudavad omatahtsi seadust, inimesed lähevad marru ja paari kuu pärast jälle muudetakse EKRE poolt inimlikumaks.

Hävitavalt mõjus Kaja Kallase ja tema kaaslastele see, kui halvasti võeti teda vastu Võrus ja milline rahvamass tuli see-eest kohtumisele „tulevase peaministriga“ Martin Helmega.

Uued Uudised teatavad: „See, mis toimus reedel EKRE esimehe Martin Helme tuuril Võru kultuurikeskuses „Kannel“, on raske sõnadesse panna. Inimesed – noored ja vanad, mehed ja naised – saabusid kohale juba tund enne sündmuse algust, et endale istekoht kindlustada. Eesti hümni laulmise ajaks oli maja puupüsti murelikke ja samas lootusrikkaid kagueestlasi täis. Kõik kohad – nii saalis kui ka rõdul – olid hõivatud, paljud inimesed kuulasid kõnesid seinte ääres püsti seistes, kes saali ei mahtunud, jälgis ülekannet fuajees. Kokku oli majas umbes nelisada huvilist, kõikidel lootus keerata rahvuskonservatiivide abil elu Eestis paremuse poole. “Ma olen siin nelikümmend aastat elanud, aga mitte kunagi pole selles saalis nii palju rahvast olnud,” ütles üks kohalik elanik tänulikult tuuri korraldajatele. Alles mõned päevad tagasi käis samas saalis reformierakondlasest peaminister Kaja Kallas, käis kaitseminister Hanno Pevkur ja saal oli pooltühi, sest mitte keegi enam ei usu ega usalda oma riigijuhte. Jutt käib mõistagi Nursipalust.“

Kaitseväe endine juhataja, Europarlamendi saadik Riho Terras kritiseeris Reformierakonna otsust, rõhutades harjutusala laienduse ajakriitilisust. “Kaitseminister Hanno Pevkuri kommentaar, et Nursipalu laiendamist puudutavad küsimused tuleb lükata valimistejärgsesse perioodi on julgeolekuolukorda arvestades täiesti arusaamatu. Kaitseministri ülesanne on koos kaitseväe juhtkonnaga tagada Eesti riigi turvalisus ja julgeolek. See, et teema on ebamugav või põhjustab eriarvamusi, ei saa olla ettekäändeks oluliste julgeolekuarutelude ja -projektide edasilükkamiseks. Harjutusala laiendamist on vaja! Inimestega, keda see laiendus puudutab, tuleb suhelda ning pakkuda neile kompensatsiooni ja muid leevendusmeetmeid. Kuid neid arutelusid ja otsuseid ei tohi edasi lükata!” ütles härra Terras oma pressiesindaja vahendusel (ERR).

“Poliitikute, peaministri, kaitseministri ja valitsuse ülesanne on otsustada. Riiki tuleb juhtida ka valimiste-eelsel perioodil,” lisas ta.

Reformierakonna „poliitikud, peaminister, kaitseminister ja valitsus“ on kogu oma lühikese koalitsioonilise eksistentsi ajal jõudnud tekitada Eesti riigile ja inimestele korvamatut kahju, sest tegeletigi algusest peale tulevaste valimiste mõjutamisega enda kasuks, konkurentide mustamise  ja oma inimeste määramisega võtmekohtadele.

Nüüd aga selgus, et moraalitu, arrogantne, jõhker ja empaatiavõimetu korrumpeerunud venestajast reformierakond kardab oma rahvast nagu tuld – et äkki nad oravate poolt ei hääletagi.

Loodetavasti ei hääletagi.

https://www.youtube.com/watch?v=LGMAtc97Woc

Ivan Makarov