Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Paul Oja: Põlissoomlaste pöördumisest tavavalijate poole ja sarnasest seisust meie maal

-
07.02.2023
Põlissoomlaste juht Riikka Purra.
© Erakogu

Ka põhjanaabritel hakkab valimiskampaania tuure üles kruvima. Põlissoomlaste esimees Riikka Purra on oma blogilehel avaldanud Põlissoomlaste pöördumise nimelt nende kodanike poole, kellel veel kindlat poliitilist eelistust ei ole; või kes sisimas küll pooldavad Põlissoomlasi, kuid mingil põhjusel ei saa või ei söanda seda avalikult välja näidata. Teame hästi, et selliseid olukordi on Eestiski küll ja küll.

Toon siin ära väljavõtteid Riikka Purra pöördumisest.

„Juhtnöörid tegutsemiseks valimiskampaania õhkkonnas kodanikele, kes tunnevad huvi Põlissoomlaste vastu

Mida lähemale jõuab valimiste päev, seda tugevamaks muutub teatud ringkondade vassimine ja valetamine. Põlissoomlasi kardetakse. Kui argumentidest kipub puudus tulema, võetakse kasutusele muud meetodid. Need võivad kahjuks väga tõhusad olla. Kui kõik teised erakonnad hüüavad täiest kõrist valesid ja neid toetavad suurimad peavoolumeedia väljaanded, siis võib mõnigi kodanik segadusse sattuda. Meie, kes me poliitikas tegutseme, oleme sellega harjunud. Nii püütakse aga mõjutada tavavalijaid. Kas nende vaim peab vastu?

1. Selgita välja asjade sisu. Kui kuuled või loed Põlissoomlastest midagi veidrat, otsi üles algallikas. Vaata järele, mida tegelikult on öeldud, tehtud või deklareeritud. Ära usu, mida meie poliitilised konkurendid või tegelikkust moonutavad ringkonnad meedias väidavad meid olevat öelnud, teinud või deklareerinud. Jälgi Põlissoomlaste ENDI sotsiaalmeediakanaleid. /…/

2. Pea meeles, et meie ei saa mõjutada seda, mida meedia meist räägib või kuidas ta meie väidetud asja esitab. Meie võime hoolitseda ainult selle eest, mida me ise ütleme, teeme või deklareerime. Meedia ka eksib pidevalt – meelega või kogemata. /…/ Tagantjärele parandusi ei märka keegi.

3. Pea meeles, et karjas seismine ei nõua isikult midagi, üksi seismine aga seda rohkem. Kuigi võib tunduda, et KÕIK on Põlissoomlaste vastu, see ei ole nii. Põlissoomlased on üks Soome suuremaist erakondadest. Meil on toetajaid palju, kuigi see ehk välja ei paista. Paljude jaoks on endiselt riskantne kuulutada, et ta toetab meid ja meie arenguplaane. Hääletamine on Soomes õnneks siiski salajane ja hääletuskabiinis ei ole kedagi põlglikult vaatamas neid sadu tuhandeid soomlasi, kes meid pooldavad.

4. Me teame, et meil on õigus, ka paljudes asjades, millest kõik teised teisiti arvavad. /…/ Kordan: uuri asjad ise välja, mõtle, loe, vaata numbreid. Me ehitame oma arenguplaanid tegelikkusele, mitte soovunelmatele. Põlissoomlastel on läbi aastate korduvalt õigus olnud – ja just asjades, millest kõik teised on vastupidist arvanud.

5. Ole julge. Ka meie oleme julged. Teemad, mida meie avalikkuse tähelepanu all hoiame, nagu sisseränne, kliimapoliitika, kuritegude tõkestamine, Euroopa Liit, riigi rahapoliitika, sooideoloogia jms. on kõik sellised, millest praktilised kõik teised arvavad teisiti kui meie. Tihtipeale vägagi jõuliselt. Meie jaoks ei ole alternatiiviks muuta oma arusaamu, paluda andeks ja siirduda leplikult leplaste karja. Meie jätkame seda, mida me teeme.“

Eduskunna valimiste päev on 2. aprill 2023.

Riikka Purra blogi link.

Selgub, et Põlissoomlaste erakonna olukord Soome poliitikamaastikul meenutab üsna üksühele meie rahvuslaste elu ja võitlusi Eestis. Esimees Purra tuletab meelde, et Põlissoomlastel on korduvalt õigus olnud, kui kõik teised vastupidist arvasid. Enne meie valimisi on ehk kohane meenutada samalaadseid olukordi meil.

Meenutagem meie Mart Helme mõningaid väljaütlemisi, millele alati järgnes kohutav kiljumise ja nahutamiste laviin.

Koroonaviiruse vastu soovitas Mart Helme hanerasva rinna peale määrida. Hiljem teatasid professionaalsed meedikud, et see meede tõepoolest hõlbustab mõningaid haigusnähtusid.

Mart Helme rääkis õõnespeadest, kes Tallinna ülikooli kasutavad kanalina sisserännuks Eestisse. Mõni aeg hiljem tuvastas PPA, et väide vastab tõele.

Mart Helme juhtis tähelepanu sellele, et Saksamaa kaitseministri Ursula von der Leyeni tegevuse tulemusel on Bundeswehri võitlusvõime oluliselt kahanenud, ja soovitas igaks juhuks välja töötada plaani B usaldusväärsete sõjaliste liitlaste leidmiseks. Nüüd on selgunud, et Bundeswehri arsenalides on varustusega tõesti probleeme.

Enne Vene-Ukraina sõja uue aktiivse faasi algust 24. veebruaril 2022 näitas Mart Helme kaardil, kuidas Ukraina on geograafiliselt kolmest küljest sisse piiratud, ja märkis murelikult, et selline seis lausa kutsub agressorit olukorda ära kasutama ning alustama pealetungi. Mis ka juhtus.

Ja nii edasi ja nii edasi.

Siin on mõttekoht meie valijatele, kes oma valikus mingil põhjusel veel kõhklevad. Mõtet on valimiskasti juures eelistada parteid, mille aseesimees on korduvalt tõestanud oma võimet olukordadele täpset ja realistlikku hinnangut anda. Ja jätta kõrvale partei, mille esimees klähvib mopsina suure karu peale, et Macronilt põsemusi ära teenida, samal ajal oma kahurikuure tühjendades, ega oima, kuidas ta tegelikult tulega mängib.

Paul Oja, Uued Uudised Soomest