Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eestis tegutseb organisatsioon ArmyLaw, kes aitab noortel meestel sõjaväekohustusest kõrvale viilida

-
08.02.2023
Nii nad lubavad.
© UU

Ajal, mil Nursipalu talude kaitsjaid tembeldatakse Kremli agentideks, tegutseb siinmail organisatsioon ArmyLaw, kes korraldab “seadusliku võimaluse Eestis ajateenistusest pääsemiseks”, andes selleks 100% garantii, kui nendega sõlmitakse leping. Alates 2017. aastast olevat “positiivse lahenduse” leidnud üle 300 juhtumi.

Facebookis tutvustab seda “võimalust” tugeva vene aktsendiga tegelane, tutvustus aga algab tekstiga: “Varjab ennast KRA eest. Siis vaata edasi.” Meeskond on ka vastav: Andrei Vesterinen, Konstantin Sentishchev, Vjatšeslav Chikalo, Janika Butkevitšus, Riina Pade… peamiselt mitte-eestlased, õpetamas kaitseväest kõrvaleviilimist.

Kui vaadata neid, kes on väidetavalt pääsenud, siis näeb suuri ja tugevaid mehepoegi, kes ise reklaamivad ennast vene keeles.

Kogu ettevõtmise tausta iseloomustavad väljendid: “Sind on JUBA KORDUVALT kutsutud, Sa hoiad eemale ja saad trahve”, “Me garanteerime, et peale lepingu sõlmimist, ei lähe Sa kindlasti ajateenistusse”, “Riigimasin töötab küll aeglaselt, kuid halastamatult”, “Kaitseressursside Amet hakkab iga kord määrama trahve”, “Järgmisena peatab Kaitseressursside Amet Sinu juhtimisõiguse ja seejärel keelab riigist väljumise” – ehk siis käib hirmutamine.

Kuigi “Kas tunned ennast ära?” rubriigis on päris reaalseid olukordi, on seal välja pakutud ka “Tahan olla koos oma pere ja armsa tüdruksõbraga, mitte kaevata külma käes kaevikuid.”

Vähemalt reklaami järgi näib kogu see algatus olevat ülikahtlane: kuidas saab ArmyLaw garanteerida noorele, et vabastab nad sajaprotsendiliselt teenistusest? Kuigi nad väidavad, et “iga endast lugupidav eestlane peab ajateenistuse läbima”, õhutatakse just sõjaväeteenistusest hoiduma ning tundub, et rõhk on pandud venekeelsetele noortele.

Igatahes on praeguses julgeolekulises olukorras vaja selgust, kas ArmyLaw tegutseb ikka seaduslikes piirides ja kas ta ei õõnesta mitte Eesti kaitsevõimekust? Kaitseväest vabastamise üle otsustavad siiski riiklikud institutsioonid, mitte mingid ümbernurgajuristid.

Kaitseväekohustus on iga noore mehe kohustus kodumaa ees ja selle õõnestamine on lubamatu.

ArmyLaw lehekülg ja reklaam