Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Kindlates kätes Eestis” suletakse maakoole ja raamatukogusid

-
09.02.2023
Selle ehk Reformierakond garanteerib…
© Erki Evestus

Kaja Kallase valitsus alustas võimule tulles kohe kärbetega ning läks siis sujuvalt üle kõrgele inflatsioonile ja üle mõistuse energiahindadele, ning see on tabanud kõige haavatavat Eestimaa osa, ääremaade koole ning teisi asutusi, mis hoiavad veel külasid elus.

Rõuge vald kaalub kokkuhoidu otsides ühe põhikooli sulgemist, kuid vallavolikogus pole piisavat üksmeelt, et neljast koolist üks hingusele saata, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees. Teadaolevalt on sulgemise kaalukaussidel Varstu ja Mõniste kool. Eriti palju räägitakse pika ajalooga Mõniste kooli kinnipanekust ja seda juba sel aastal.

Samas on ka uudis, et Võrus Liiva tänaval pandi teisipäeval nurgakivi Järve kooli uuele hoonele, kirjutab Võrumaa Teataja.

EKRE poliitik Eeva Helme kirjutab sotsiaalmeedias: “Meil on tänasel volikogu istungil Lihulas päevakorras punkt, mille kohaselt suletaks 4 raamatukogu” ning ta vahendab kohaliku lehe mõtet, et “Need, kes hääletavad täna raamatukogude sulgemise poolt, mitte ainult Läänerannas, vaid ka mujal Eestis, võiksid korraks peatuda ja mõelda, mille poolt nad õieti käe tõstavad. Olgu ajad kui tahes rasked, lõhuvad raamatukogude sulgejad sidusust, lõikavad läbi vereringe, kahandavad usaldust ja süvendavad ääremaastumist. Jah, hoiavad ehk kokku ka mõni tuhat eurot, aga kelle või mille jaoks?”

Ka ERR kirjutab, et “Mitu omavalitsust kaalub sügisest mõne kooli sulgemist, kuna laste arv neis on langenud ebamõistlikult väikseks. Samal ajal lõpetab hulk gümnaasiume tegevuse, et jätkata edaspidi põhikoolina.” Õpilaste vähesus aga ongi tingitud reformierakondlikust regionaalpoliitikast pikkade aastate jooksul.

Kui riik on “kindlates kätes”, siis on kohalikud omavalitsused kärperežiimil ja on sunnitud elu ääremaadel kokku suruma. Tegu on riikliku poliitikaga, sest ei saa ju ometi väita, et Mõniste kool suletakse, kuna Putin ründas Ukrainat, nagu Kaja Kallasel on kombeks väita.

Kui Reformierakond on võimul, sureb elu väljaspoolt Tallinnat välja, pealinn ise aga venestub.

Uued Uudised