Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reaalne sotsioloogia: EKRE valimiseelsed üritused on keskerakonna ja SDE omadega võrreldes täpselt 10 korda populaarsemad

-
11.02.2023

Eesti meedia tunnistab nagu ühest suust: Martin Helme suur valimisturnee „Päästame Eesti!“ lööb teiste poliitikute jaoks publikuvaesel ajal kõik rekordid ja lähevad kõik täismajale. Teised erakonnad üritavad korraldada oma üritusi samal ajal samas kohas, telgivad lausa uste ette. „Sotsioloogid“, kes näitavad mingeid reformierakonna ulmelisi reitinguid, peaksid sellel taustal natuke ettevaatlikumad olema, et mitte kaotada viimseidki usaldusväärsuse riismeid.

Ajaleht Lääne Elu pühendas täna EKRE valimisüritusele Haapsalus loo „EKRE valimiskoosolek oli kui rokk-kontsert“, kusjuures ajakirjanikud tabasid naelapea pihta: Eestis ongi eesti roki defitsiit, sest peavoolumeedia propageerib ohjeldamatult ainult isikupäratuid stuudiotes kokkutraageldatud sotsialistlikke staarikesi, kogu Eesti muusikaelu oleks nagu üks „Eesti laul“ ehk taidlejate surrogaat-Eurovisioon.

Loomulikult tõmbab inimesi EKRE üritustele mitte ainult ja mitte niivõrd hoogne elujõuline särtsakas üritus, vaid esmajärjekorras siirad mittekorrumpeerunud poliitikud ja nende lootustandvad ideed ja plaanid. Ja, mis peamine, lugupidamine oma rahva vastu.

Tänane Lääne Elu kirjutab: „Neljapäeva õhtul Haapsalu kultuurikeskuses peetud EKRE kõnekoosoleku kõrval kahvatuvad kõigi teiste erakondade kampaaniad. Rahvast oli kohtumisele tulevase peaministri Martin Helmega – selliste sõnadega erakond koosolekut reklaamis – tulnud mitu korda rohkem kui sotsiaaldemokraatide ja Keskerakonna kuulajaid kokku. Kui sotsid ja „kesikud“ suutsid Läänemaal kohale meelitada alla 20 inimese, siis EKRE tõi kokku ligi 200 inimest. Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaal kippus väikeseks jääma ja toole toodi enne algust üha juurde.“

Aitäh Lääne Elu tublile naisperele tõe eest.

Järgmine kohtumine Martin Helmega on juba täna kell 15 Kuressaare Meri Spa Hotellis.

Ivan Makarov