Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mis teil seal „eesti“ laulul üldse toimub?

-
11.02.2023

Venekeelset ERR-i uudisteportaali tasub vahetevahel vaadata, sest seal näiteks illustreeritakse eesti keelest tõlgitud lugusid tihtipeale hoopis teiste fotodega, mis võivad lisada kasvõi rahvuspõhist irooniat toimuva suhtes, teha ühemõttelisest asjast kahemõttelise jne.

Nii ka täna: kell 10.04 ilmus eesti keeles lugu „Täna õhtul selgub Eesti laul 2023 võitja“ neutraalse üldplaani fotoga, kell 10.45 aga oli avaldatud juba ka venekeelne tõlge päris põneva pildiga, millest võib ju ka nii aru saada, et kaks valges ihupesus naist amelesid otse laval ja üks nendest andis samaaegselt molli kolmandale, kes puhkes kohe pillima.

Oli see siis armukadedus või Eesti televaatajate eest hoolikalt peidetud „eesti“ laulul juurdunud vaimse ja füüsilise vägivalla ilming?

Tegelikult on kogu see üritus vägivald eesti laulukultuuri, eesti keele ja hea maitse vastu, kuigi isegi seal on erandeid. Jube tsunft keskpäraseid produtsente riigieelarve nisa kallal, kes teevad meie maa kultuurile juba aastaid häbi.

Nii et seda fotot vaadates ütlen ausalt: kuigi ma ei poolda ei füüsilist ega vaimset vägivalda, kahju ka ei hakka. Loodetavasti ei ole selles episoodis midagi rassistlikku…

Kuna pildile jäi ka üks laulja ehk Alika Milova, pean siiski täpsustama, et tema on küll andekas ja isikupärane tõelise häälega artist. Aga vaadake kui kummaline: Narva tüdruk räägib imeliselt hästi eesti keelt, läks esinema Eesti pealinna „eesti“ laulule, et Eestit ja eesti kultuuri esindada – ja kohtas seal tervet salka eestlasi, kes oma emakeelt vaenavad, nagu meie sotsliberid EKRE-t ja üleüldse kõiki normaalseid eesti inimesi.

Loodetavasti pääsevad täna osalised võistluselt sinise silmata.

Ivan Makarov