Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kas kristlasi äsja hoiatatigi välguga, et nad ei patustaks, valides surmakutsareid, neobolševikke ja oravaid?

-
11.02.2023

Täna on huvitavate kokkusattumiste päev, mis võivad kogunisti mõjutada mõnede inimeste psüühikat. Ja kogunisti valimistulemusi.

Esiteks toimub täna „eesti“ laulu finaal, mis on Euroopa suurima muusikalise geipeo ehk Eurovisiooni lauluvõistluse provintsilik eeskoda. Täna siis see „hermafrodiitne kankaan“, nagu kurjutas Sirbi ja Vasara veergudel üks eesti kriitik rohkem kui nelikümmend aastat tagasi oma retsensioonis rockooperile „Johnny, merikajakas“. Jüri Aarma, Merle Talvik, Urmas Alender ja teised osatäitjad olid muidugi sillas.

Teiseks tehti meil just narkarist Märt Avandist rahvuskangelane.

Kolmandaks ilmus täna millegipärast just venekeelses Postimehes EELK pastori Mart Salumäe lugu „Meil on vaja seadustada samasooliste abielu ja eutanaasiat“.

Ei tea küll, kes on need „meie“, aga äkki on see isiklik ja padre kavatseb ise astuda abieluranda. Loodetavasti mitte ennast eutaneerida, mis on kristlase jaoks ikkagi surmapatt. Mart Salumäe arutleb valimiste üle, kiidab erakondade liberaalseid väärtusi ja ootab, et Riigikokku pääsenud erakonnad „otsustavad kaks tähtsat küsimust – eutanaasia ja samasooliste abielu lubamist“.

Alles see oligi, kui siinsele Moskva alluvusega metropoliit Jevgenile selgitati, et kirik ei tohi Eestis sekkuda poliitikasse, muidu lüüakse maalt välja. Huvitav, kuhu peaks nüüd välja saatma Mart Salumäe?

Ja milleks näidata luterlasi sellises lillas valguses just konservatiivsetele vene õigeusklikele? Milleks see hea peaks olema?

Neljandaks mõistis Rooma paavst Franciscus äsja hukka homoseksualismi kriminaliseerimist ning seda avaldust toetasid ka anglikaani kiriku preestrid.

Viiendaks lõi täna üle mitme aasta Rio de Janeiro kuulsa Kristus Lunastaja kuju sisse välk.

Äkki on keegi seal üleval ikkagi kategooriliselt selle vastu, kuidas teda maa peal esindatakse ja kuidas rõvetsevad tema nimel mõned preestrid? Äkki Soodomi ja Gomorra lugu ei olegi lihtsalt üks piibli legend?

Paneb mõtlema, kas pole?

Ivan Makarov