Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Lääne Elu Martin Helme tuurist: “Toimuv meenutas rohkem rokk-kontserti kui valimiskampaaniat”

-
12.02.2023
Martin Helme tuur – Haapsalu

EKRE esimehe Martin Helme fenomenaalselt edukas Eestimaa tuur on jõudnud ekvaatori ületada ning lisaks tohutule rahvahuvile, ei saa sellest enam mööda vaadata ka meedia. Haapsalus toimunud kohtumist kajastas sealne ajaleht Lääne Elu artikliga, is kandis pealkirja “EKRE valmiskoosolek oli kui rokk-kontsert”. Tsiteerigem.

Lääne Elu: “Neljapäeva õhtul Haapsalu kultuurikeskuses peetud EKRE kõnekoosoleku kõrval kahvatuvad kõigi teiste erakondade kampaaniad.
Rahvast oli kohtumisele tulevase peaministri Martin Helmega – selliste sõnadega erakond koosolekut reklaamis – tulnud mitu korda rohkem kui sotsiaaldemokraatide ja Keskerakonna kuulajaid kokku. Kui sotsid ja „kesikud“ suutsid Läänemaal kohale meelitada alla 20 inimese, siis EKRE tõi kokku ligi 200 inimest. Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaal kippus väikeseks jääma ja toole toodi enne algust üha juurde.
Neljapäevaõhtusel koosolekul oli ka sõud rohkem kui teistel erakondadel kokku. Rõdusaalis toimuv meenutas rohkem rokk-kontserti kui valimiskampaaniat. Nii erakonna liikmed ka ütlesid: EKRE on kõige rokkivam erakond.
Kultuurikeskuse ees tervitas kõiki saabujaid Martin Helme pildiga buss. Kui mees ise saabus, ei jõudnud ta veel mantlitki seljast võtta, kui temalt juba tikutoosidele autogrammi paluti. Tikutoosidele ja paberist lippudele, mida sai võtta rõdusaali ukse kõrvalt laualt, kirjutas Helme autogramme nii enne kui ka pärast koosolekut. Lisaks lippudele ja tikkudele jagas erakond pastakaid, helkureid, ajalehti, valimisbrošüüre ja patareisid. Viimaseid seepärast, et elekter on kallis.
Ka polnud koosolek teiste erakondadega võrreldav rahulik vestlusring, vaid mängis vali muusika ja töötas tossumasin ning oma sõnumeid edastasid kandidaadid jõulisel häälel, millele peale rahvas korduvalt aplodeeris. Kõik kandidaadid juhatati lavale sõnadega: „Me tunneme teda kõik, ta on üks meie seast!” Selle peale tõusis välja hõigatud kandidaat püsti ja kõndis tõstetud kätega ja paberlippu lehvitades suure aplausi saatel nagu staar läbi rahva lavale.”

Ja ikka samas vaimus edasi!

Teisipäeva õhtuks jõuab tuur Raplasse.

Vaata siit:

Galerii: EKRE valmiskoosolek oli kui rokk-kontsert