Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eurohullumaja Eesti eriti pööraste osakonnas on asjad ikka päris hullud

-
12.02.2023

Kui ma nägin täna hommikul Postimehes pealkirja „Eestlaste keskkonnajälg ületab Maa taluvuspiiri ligi neljakordselt“, siis esimene mõte oli: ma magan. Ma veel magan ja olen ühes tuntud raamatus kirjeldatud hullaris, kus üks patsient selgitas kogu aeg teistele, et maakera sees on veel teinegi maakera, mis on välisest tunduvalt suurem.

Kas meie pisike Eesti on mingi „novitšoki“ välja tossav vulkaan? Kas eestlased on miljon Lasnamäe kortermaja suurust saurust, kes peeretavad välja fosgeeni?

Või seal Postimehes töötavad Märt Avandi moodi tegelased?

„Eestlase keskkonnajälg on teiste eurooplaste omast kolmandiku võrra suurem ja ületab planeedi taluvuspiiri 3,8 korda, selgub arenguseire keskuse värskest raportist,“ vahendab leht.

Ilmselt tuleb meil siin Eestis nüüd häbeneda ja ennast säästvalt utiliseerida lasta, et päästa planeet miljardite hiinlaste ja hindude jaoks.

«Piltlikult öeldes elame ja tarbime täna justkui planeete oleks meil kolm, mitte üks,» selgitas keskuse ekspert Magnus Piirits. «Kõige suurem süüdlane selles on Eesti energia- ja soojamajandus, mille suurt keskkonnamõju on Maa taluvuspiiridesse jõudmiseks vaja ulatuslikult vähendada. Siiski saab ka igaüks ise oma keskkonnajälge vähendada. Näiteks süüakse Eestis rohkem liha, kui toitumisnõustajad soovitavad, ning ka seadmete tarbimine on Euroopa keskmisest kõrgem.»

No täpselt Kaja Kallase valitsuse poliitika: paneme elektrijaamad kinni, aga teie sööge vähem, jooge vähem, ärge elektrit tarbige, lõhkuge välja oma ahjud ja ärge üldse liikuge, ärge hingeldage ega hingake, sest planeedi hapnik pole raisata.

„Keskmise Eesti elaniku toidulaual olevast annab suurima keskkonnajälje sealiha. Liha tarbimine vähendamine toitumisnõustajate soovitatud tasemeni vähendaks eestlaste keskkonnajälge 0,2 punkti võrra. Ülisuure keskkonnamõjuga toiduained on veel šokolaad ja juust,“ väidab ekspert.

Kui ta ise läheks mõnele tootvale tööle, temagi IQ suureneks mõne punktikümnendiku võrra. Meie Eesti hingitsev seakasvatus hävitab planeeti, naftašeigid ja Soome piiril gaasi põletav Venemaa mingit jälge ei jäta. Nagu ka Guatemalas aastaringsed põlevad prügimäed, tuhanded Ukraina pihta tulistatud raketid ja Pariisis naljaviluks põletatavad tuhanded autod.

Kusjuures veritsev Ukraina peab veel toitma oma viljaga Aafrikat, muidu nad seal nälga surevad.

Mitte sigu ei ole meil liiga palju, vaid hoopis supertarbijatest mõttetuid kõrgepalgalisi kontorirotte.

„Lisaks aitavad eestlastel keskmisest suuremat keskkonnajälge tekitada küte ja elektritarbimine. Ühelt poolt on see seotud jaheda kliima ja suurema küttevajadusega, kuid teiseks põhjuseks on Eestis levinud puiduga kütmine,“ öeldakse „värskes raportis“.

Kuulge, seakasvatuse ja elektritootmise kulul elavad autorid, pistke nüüd see näpust imetud numbritega värske raport oma avaustesse, et sealt enam ei immitseks ei süsihappegaasi ega lehkavat idiotismi.

Tehke seda planeedi päästmise nimel.

https://www.youtube.com/watch?v=4QZ0MGBjg4A

Ivan Makarov