Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eestist väljasaadetud teenelist Kremli provokaatorit Venemaal ei oodatud

-
15.02.2023
“Ei oodatud”. Ilja Repini maal

Eesti võimudele tuleb vahetevahel meelde, et EV on sõltumatu riik, mitte aga Venemaa kubermang. Ja siis kutsutakse korrale ja isegi saadetakse välja mõni pikaaegne okupandist vaenuõhutaja ja estofoob.

Nagu teatas ERR, Politsei- ja piirivalveamet tunnistas kaitsepolitseiameti ettepanekul kehtetuks pikka aega Kremli-meelse tegevusega silma paistnud Sergei Tšaulini pikaajalise elaniku elamisloa. „Välismaalaste seaduse (§ 241 lg1 p 2) põhjal võib välismaalase elamisloa tühistada, kui ta kujutab ohtu avalikule korrale ja riigi julgeolekule. Määratlemata kodakondsusega Tšaulin lahkus Eestist 14. veebruari õhtul,” teatas täna KaPo.

KaPo esindaja ütles, et Tšaulin lahkus vabatahtlikult Venemaale. „Kremli tööriistana on Tšaulin aastaid antifašistliku liikumise sildi all õhutanud rahvuslikku ja poliitilist vihkamist. Mees on samuti olnud surematu polgu aktsioonide eestvedaja ja Kremli lõhestuspoliitika elluviimiseks juhtinud mittetulundusühingut Venemaa Kaasmaalased Euroopas,” märkis KaPo.

Tšaulin on alates 2006. aastast ehk 17 aastat (!) osalenud takistamatult paljudes eestivastastes Kremli-meelsetes aktsioonides.

Nagu teatab dokole.eu, „Kodumaa võttis Sergei vastu mitte eriti lahkelt. Venemaa piirivalvurid võtsid temalt ära telefoni ja sulgesid kitsasse boksi… Vene piiripunktis ei pakutud Tšaulinile isegi teed, öeldes, et „meil pole sellist teenust“, pandi Pererburgi suunduvale bussile ja deporteerisid millegipärast sinna.“

Teda praegu aitavad Eestist varem välja saadetud Aleksei Jesakov ja Maksim Reva. Tähelepanuväärne, et kogu see jõuk tolkneb Eesti piiride läheduses.

Yana Toomil jälle on, keda eestlaste raha eest kaitsta.

Ivan Makarov