Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

SAPTK kutsub kõiki toetajaid osalema valimistel ja hääletama konservatiivide poolt

-
17.02.2023
Varro Vooglaid
© UU

Head SAPTK toetajad! Riigikogu valimiste päevani ehk 5. märtsini on jäänud veel vaid paar päeva rohkem kui kaks nädalat – 27. veebruaril algavate eel- ja e-valimisteni veelgi vähem.

Nagu ma eelmisel nädalalgi teile kirjutasin, sõltub neist valimistest erakordselt palju. Muu hulgas on kaalul see, kas ja millisel määral säilib Eestis sõnavabadus – võimalus väljendada võimukriitilisi seisukohti ilma, et selle eest hakataks riiklikult karistama.

Fakt on see, et pärast Nõukogude Liidu lagunemist ei ole Eestis olnud kunagi nii suurt ohtu sõnavabadusele kui praegu. Oht on reaalne ja tõsine.

Nii Reformierakond, Eesti 200 kui ka sotsid lubavad oma programmis asuda “vihakõne” või “vaenu õhutamise” väljajuurimise näiliselt õilsa loosungi kattevarjus sõnavabadust jõuliselt maha suruma.

End liberaalidena esitlevad jõud tahavad luua eeldused selleks, et sundida riiklike karistuste ähvardusel vaikima inimesed, kes ei nõustu ühiskonnale peale surutava ideoloogilise ja poliitilise programmiga.

Seejuures puudub Eestis sõnavabaduse koomale tõmbamiseks igasugune ühiskondlik vajadus – seadusemuudatusi kavandatakse orjameelselt, kuna seda nõuab üha enam Nõukogude Liitu meenutav Euroopa Liit.

Just sellele kriitilise tähtsusega küsimusele pöörasime koos Markus Järviga oma käesoleva nädala saates “Fookuses” teravdatud tähelepanu. Kutsun teid seda arutlust kuulama ja teistegagi jagama.

Meie positsioon selles küsimuses on väga lihtne: sõnavabaduse mahasurumisele tuleb kompromissitult vastu seista! Meie teeme seda igal juhul – sõltumata sellest, kas osutume riigikokku valituks või mitte.

Meist kõigist sõltub, milliseks valimiste tulemused kujunevad ja milliseks kujuneb sellega seonduvalt Eesti tulevik.

Palun pingutage järgmise kahe nädala jooksul maksimaalselt, et veenda inimesi valimistest osa võtma ning toetama konservatiive kui ainsat jõudu, mis püüab tõsistest raskustest hoolimata seista põhiseaduse aluspõhimõtete kaitsel.

Lugupidamisega

Varro Vooglaid
SAPTK juhataja