Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kõik „eesti rahvuse säilimise nimel“: Yana Toom kuulutas ennast „etniliseks eestlaseks“

-
19.02.2023

Viimastel päevadel tuleb rabavaid ekrefoobseid uudiseid nagu raba: kogu peavool mullitab metaaniga ja wagnerastide juht Prigožin, nagu väidab üdini aus ja sabakondini informeeritud Postimees oma pealkirjas, „tahtis sekkuda EKRE kaudu Eesti poliitikasse“.

Tuli meelde lõbus Ameerika film, kus Borat ka tahtis sekkuda Pamela Anderssoni sisse, aga Andersson ei teadnud sellest midagi.

Prigožini loo kõrghetkeks kujunes venelaste läbipeksmise eest kaitsja, eestlastest pommiterroristide peataja ehk eesti oma Matrossovi, sotside pealiku Läänemetsa kirglik avalik käsikiimlus EPL-is, kus mehelt tuleb lausa mitu võimsat Prigožini-pauku artikli jooksul. Kusjuures muidu üliahne Delfi ei võtnud antud pornokirjanduse lugemise eest sentigi. Nojah, midagi peab ju rahvale tasuta andma valitsuselt saadud toetuste eest.

Loomulikult sekkus asjasse teinegi sots – Raimond Kaljulaid, kes meenutab mulle korraga nii Pavlik Morozovit kui Priit Toobalit. Kitupunn puhub vilet, et teda olevat 2019. aastal Europarlamendi valimistel (tema kampaaniat rahastasid teatavasti FBI poolt nüüdseks kinnipüütud rahvusvahelised Kremliga seotud vene kurjategijad) pidevalt sõimatud vene keeles idioodiks. „Siis trolliti minu kampaaniat sotsiaalmeedias räige venekeelse sõimu ja ähvardustega,“ kurdab Kaljulaid, süüdistades nüüd EKRE-t, et nad „laenasid Progožinilt“ tolle trollivabriku.

Keskerakonna-Kaljulaidi ajal oli raske leida teist eestlast, kes oleks avaldanud venekeelses meedias nii palju filipikaid venelasi „diskrimineerivate“ eestlaste vastu. Teda peeti „suurimaks eestlasest venelaste sõbraks“. Nüüd aga on venekeelseid kommentaare tema aadressil parem mitte lugeda.

Raimond Kaljulaid on nagu Mary Kross vol. 2. Kusjuures ka laiemas mõttes, sest ta ilmselgelt ei käitu nagu mees.

Aga see-eest on meie poliitikas olemas tegelane, milliste kohta venelased ise ütlevad „баба с яйцами“.

Eestist välja saadetud Kornilovi portaal baltija.eu vahendab Yana Toomi poolt rus.delfile antud intervjuud, mis on nagu Toomi intervjuu ikka, aga seal on üks uus asi:

„Olles 1994. kuni 2006. a. Venemaa kodanik, ma nii ei saanudki mulle teadmata põhjusel püsielamisluba. Nagu ka minu lapsed. Ainult ajutine + ajutine + ajutine… Ja seda mina – Eestis sünnitatud etniline eestlanna (ma ei pea seda tähtsaks ja osutan põhiseadusele viidates: igal eestlasel on õigus elada Eestis)“.

Kas Toom jäi lõpuks mõttesse, et miks ikkagi saadeti Eestist välja sellised isikud, nagu tema kaitsealune Jessakov, Tšaulin ja mõned teised?

Aga kui ta on „etniline eestlane“, siis erinevalt „sisserändaja pojast“ Ossinovskist pole tal tema arvates midagi karta.

Kuid tunnistagem, et Toomi uus avaldus on geniaalne, kuna lubab kogu tema tegevuse ja olemuse ja elamise Eestis kokku võtta Kiire nukra rongijutuga:

„Mu süda oli ühtelugu valu täis, justkui põletas rinnus. Kõik võerad inimesed ümberringi, mitte ühte trööstivat ega sõbralikku sõna kuskilt. Nutt ühtelugu kurgus… Justkui hundid seal vagunis… Siis tuli veel üks trobikond kaabakaid sinna vagunisse ja sõimasid mind juudiks, ja ikke, kui midagi oli, siis jälle: „Noh, Berka, ai-vai, kuda sheft läheb?“

„Eks sa siis öelnud, et sa pole juut; et oled eestlane.“

„Jah, kuidas ma ei ütelnd, aga mis see aitas. Mida rohkem mina vasta ajasin, seda hullemini nemad lõõpisid. Ikke, et: „Eestlasi põle nii punase peaga, see on Jotske, kes ennast eestlaseks tahab teha.““

„Näidand passi!“ tähendab noorem vend teraselt.“

Yana Toomil on kahtlemata eesti pass.

Ivan Makarov

(ei ole paraku etniline eestlane)

https://www.youtube.com/watch?v=vu5KNjr5tWQ