Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Delfi infooperatsioon on läbi kukkunud, tekitades eesti meedia usaldusväärsusele korvamatu kahju

-
20.02.2023
Võidame ikka!

Delfi on levitanud juba nii palju libauudiseid, väljamõeldisi ja nendele rajatud pahatahtlikke spekulatsioone, et on ise veenvalt tõestanud, et tema näol ei ole tegemist ajakirjandusega. Mis asi see on, äkki ütleks „eesti ajakirjanduse ema“ Marju Lauristin. Võib-olla tunneb ta praegu end jälle noorena ja on uhke sellise oma pesakonna üle. Jääb veel üle vaid tuvastada, kes on isa. Me ju ei tea, mis hirmsa inimeseloomaga… Aga äkki oli üks päris kena mees.

Kõik Delfi palgaliste valijate ja provokaatorite väljamõeldised on täna ümber lükatud BNS-i ja Postimehe poolt, kus ilmus uudis „Balti kaitsekolledži teadur distantseerib end Wagneri ja EKRE seostamisest“.

„Balti kaitsekolledži teadur Viljar Veebel märgib oma sotsiaalmeediakontol Politico artikli kohta Wagneri grupi koostöö soovist EKREga, et tema osa uurimises polnud millegi väljaütlemine.  Politico väitis, et Wagneri grupp plaanis sekkuda Eesti poliitikasse ning teha seda läbi EKRE. Politico artiklis on tsiteeritud Balti kaitsekolledži teadurit Viljar Veebelit, kes ütleb, et Wagneri grupil oli EKREga koostöö,“ vahendab Postimees.

Teadur aga eitab selliseid Politico ja Delfi valesid.

„Koostöö sai alguse sellest, et EKRE soovis olla radikaalselt liberaalsete erakondade vastu ja neil oli hea meel selle väga professionaalselt koostatud paketi vastuvõtmise üle,“ tsiteerib Politico Viljar Veebelit.

Politiko laimas nii härra Veebelit kui EKRE-t, Delfi aga levitas laimu koos oma alatute boonustega 24/7.

See on nüüd kõva löök Delfi pihta, kuid vaevalt et antud asutus sellest kõikuma lööb: Parise nimeline ajakirjanduslike karistussalklaste peldik on ehitatud võimsale vasakliberaalsele vundamendile, kus betooni sisse on uputatud ausus.

Ivan Makarov