Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme: Reformierakond pole taganud Eestile tugevat riigikaitset, vaid on meid ohtlikult nõrgestanud

-
20.02.2023
Martin Helme.
© UU

Jätkuks jutule, et tänane valitsus on usinasti Eestit relvitustanud, kuulutades ise, et see ongi kindlates kätes ja kõigi aegade paremini kaitstud Eesti. Ära on antud nii tankitõrjerelvi, miinipildujaid kui automaate. Kõigi kohta kirjutatakse, et oh, polnudki meil neid vaja, saame paremad ja uhkemad asemele. Häda selles, et asemele saame alles mitme aasta pärast, vahepeal on nii, et kui venelane tuleb, siis saadame poisid rindele luuavartega.

Mis see lahkus meile maksma on läinud? Palun väga, Pevkur kirjutab mustvalgel: nende relvade asendamine läheb maksma 400 miljonit eurot. See on ikka hirmus suur raha! Selle eest saaks lõpuni valmis teha Tallinn-Tartu JA Tallinn-Pärnu neljarealised teed näiteks. Või ehitada uue Tallinna haigla. Või maksta kaks korda suuremat toetust kodumajapidamistele ja ettevõtetele energiahindade kompenseerimiseks, kui täna tehakse. Riigikaitses saaks selle eest osta keskmaa õhutõrje või luua oma tankiüksused.

Tähelepanuväärne on ka see, et kui Refikad kiitlevad, et nad tõid riigikogusse kõigi aegade suurima riigikaitse eelarve – üle miljardi euro – siis sellest 400 miljonit ei kulu mitte meie enda kaitse tugevdamiseks, vaid nende asjade asendamiseks, mille me oleme ära andnud. Ära andnud ilma, et oleks suurematest läänepoolsematest riikidest enne välja nõudnud meie kui rinderiigi relvastamist nende ladudes olevate asjadega ja nende eelarve rahadega.

Reformierakond on kogu oma populaarsuse ja valimiskampaania üles ehitanud loosungile, et nad tagavad Eestile tugeva riigikaitse. Nüüd saab üha selgemaks, et tegelikult on nad teinud täpselt vastupidist, nad on meid ohtlikult nõrgestanud. Nad on meid relvitustanud ja jätnud kõige kriitilisemal hetkel kaitsetuks. Ainus, mis meil on, on vähesed liitlaste üksused, mis siin asuvad. Lisaks sellele on nad riiki lubanud üle 100 000 immigrandi, kellest suur hulk on tulnud läbi Venemaa ja kelle üle pole tehtud mitte mingit sisulist julgeolekukontrolli. Nad on riiki lubanud tuhandeid rohelisi mehikesi, kes töötavad Vene sõjaväe või luure heaks.

Loomulikult lähevad nad raevu, kui sellele kõigele tähelepanu juhitakse. Kui see arusaamine inimestele kohale jõuab, kukub nende kindlate käte maine kokku nagu kaardimajake. Just selle tõttu tuligi neile appi süvariik ja libameedia, käivitades läbinähtavalt absurdse laimukampaania Wagnerist ja EKRE-st. Kulla inimesed, ainus poliitik, kes 2019. aasta eurovalimiste eel Kremliga seotud isikutelt raha sai oli sots Raimond Kaljulaid. Tema tegemised ja rahastamised Delfis kedagi loomulikult ei huvita.

Martin Helme,

EKRE esimees ja Riigikogu aseesimees