Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Irooniline: Vene rahapesijate raha valimisreklaamiks kasutanud Kaljulaid võttis suu täis

-
20.02.2023
Vene räpast raha enda reklaamiks kasutanud Raimond Kaljulaid.
© Uued Uudised

Libauudis Wagneri ja EKRE väidetavatest sidemetest on pöördesse ajanud lisaks meediale üksjagu siinseid poliitikuid. Suures tuhinas aga muutub see suisa halenaljakaks. Näiteks võtab seda parastada sotsiaaldemokraadist Riigikogu liige Raimond Kaljulaid, kelle enda puhul on üheselt tõestatud Vene rahapesijatelt raha vastu võtmine ning selle kasutamine valimistel EKRE vastu.

Ta lisab oma paskvillile ka põhjenduse: „Mäletatavasti lahkusin ma 2019. aastal EKRE-ga koostöö tõttu Keskerakonna juhatusest ja siis Keskerakonnast ning kandideerisin EKRE vastu Euroopa parlamendi valimistel.“

Nimelt selgus hiljuti, et suurkelmuses kahtlustatavad krüptoärimehed olid Raimond Kaljulaidi suurimad toetajad eurovalimistel.

Postimees kirjutas mullu novembris, et üle poole miljardi euro suuruses krüptorahakelmuses ja rahapesus osalemise kahtlusega ärimehed Ivan Turõgin ja Sergei Potapenko olid 2019. aasta europarlamendi valimistel üksikkandidaadina kandideerinud Raimond Kaljulaidi suurima annetusega toetajad.

Turõgin ja Potapenko annetasid kumbki Kaljulaidi kampaania toetuseks 12 500 eurot.

Kaljulaid ise rääkis 2019. aastal Postimehele, et krüptoettevõtjate annetused jõudsid temani tänu ühistele tuttavatele. „Ivan Turõginit ja Sergei Potapenkot tutvustas mulle üks ühine tuttav, kes arvas, et nad võiksid olla nõus minu kampaaniat toetama. Olen neile tänulik, et nad otsustasid seda teha,“ selgitas Kaljulaid kolm aastat tagasi.

Kokku läks Kaljulaidi kampaania maksma 95 240 eurot, millest 8080 eurot tasus ta ise.

Lisaks talle on sõnu pildunud veel hulk poliitikuid, kes pole meedias avaldatud pealkirjadest kaugemale jõudnud.

EKRE-t mustav artikkel ilmus Delfis laupäeval kell 17:19. Juba kell 18:41-ks oli Reformierakonna poliitik Kristen Michalil, kes pole seni olnud kuigi viljakas kirjamees, kirjutatud umbes 2000 tähemärgi pikkuse artikli, selle Päevalehele saatnud, see on enne avaldamist toimetatud, kooskõlastatud ja avaldatud. Muljetavaldav tulemus, et mitte öelda, hästi kooskõlastatud.

Viljar Veebel on tänaseks juba taganenud oma Politicole antud sõnadest EKRE ja Wagneri väidetava koostöö kohta.