Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Test valimiskompassiga: seierid näitavad umbluud

-
20.02.2023
Suvalised numbrid valimiskompassis
© Kuvatõmmis

Seda, et valimiskompassidega manipuleeritakse, on lihtne tõestada, proovige näiteks testimise korras vastata ERR-i kompassis kõikidele küsimustele „seisukoht puudub” ja näete, et teie tulemus ühtib kõige vähem rahvuskonservatiivide omaga.

ERRi pakutav valijakompass on Eesti jaoks loodud Euroopa Ülikool-Instituudi ja Tartu Ülikooli Johan Skytte poliitikauuringute instituudi poolt.

Tutvustuses märgitakse, et selle abil saate sõltumatu vaate enda paiknemisest Eesti poliitilises ruumis.

EKRE poliitik, ajaloolane Jaak Valge juhib tähelepanu tõigale, et juhul, kui valite kõigi 35 küsimuse puhul vastuseks “neutraalne” või “seisukoht puudub”, ning jätate vastamata vabatahtlikele küsimustele „kui tähtsaks te erinevaid teemasid peate“ ning „mida arvate erinevatest erakondadest“, siis peaksite olema läbinisti neutraalne ja/või täiesti poliitikakauge. Elik kõik erakonnad peaksid teie käest saama ühepalju punkte. „Tegelikult seab valijakompass ka neil kahel juhul erakonnad ritta, kusjuures kõige vähem punkte saab EKRE,“ osundab Valge. „Nüüd on huvitav küsimus, kas rahvuskonservatiivid leiavad tõesti “soo” ehk seisukohtadeta ja neutraalsete valijate silmis vähem poolehoidu kui teised erakonnad, või pole valijakompass ise neutraalne“