Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ivan Makarov: Marina Kaljurand, kas keegi teine on kirjutanud teie arvamusloo teksti?

-
20.02.2023

Tutvusin täna EPL-is artikliga „PÄEVA TEEMA / Marina Kaljurand: päästame Eesti… EKRE-st“! See oli väga suur pettumus: olen elanud otse-eetris kaasa suursaadiku Marina Kaljuranna võitlusele Moskvas 2007. aasta aprillis, kui Eesti saatkonda rünnati ja saadik esines Ehho Moskvõ saadetes. Olen kritiseerinud erakondi ja poliitikuid, kes käitusid Marina Kaljurannaga valelikult ja ebaeetiliselt presidendivalimistel Eestis.

Mis teiega on juhtunud, lugupeetud Euroopa Parlamendi saadik? Kuhu on äkki kadunud teie eruditsioon, hea diplomaatiline kasvatus, ausus ja hea maitse? Ma ei taha siin korrata teie arvamusloo sõnastust – esiteks sellepärast, et see on hämmastavalt lame. Ja ka lugupidamisest selle vastu, kuidas te seisite Eesti eest pronksiöö aegu veriste kihvadega karu koopas, kui meie saatkonda ründasid našistide jõugud.

Loodan, et hoopis keegi laisk nõunik on kirjutanud selle teie eest. Ei tahaks uskuda, et see on teie enda tekst.

Miks te selles osalesite? Miks osalesite ilmselges Delfi poolt läbiviidud laimavas infooperatsioonis, mis on müüdava ajakirjanduse järjekordne tellimustöö? Kas te tõesti ei olnud kindel, et teile ei piisa eduks valimistel teie heast nimest, ja teie erakonnale – inimestele pakutud perspektiividest?

Kas teiega manipuleeriti?

Kogenud ja tark diplomaat, nagu teie, ei võimaldaks endaga nõnda manipuleerida. Kuid ühel tingimusel: kui ta ise seda ei sooviks. Kui aga te ise tahtsite esineda niivõrd primitiivse tekstiga oma erakonna huvides, siis ka teie suhtes kehtib põhimõte, et eesmärk õigustab vahendid. Ka räpased vahendid. Aga see kehtib ikka enamasti ka räpaka eesmärgi kohta. Kui teil ei ole piinlik olla oma partei esimehe eetilisel ja vaimsel tasemel, siis pole midagi parata.

Kutsuge palun teie nime all avaldatud häbiväärne tekst tagasi ja edaspidi tehke koostööd soliidsete väljaannetega. Kus on mitte pahatahtlikud, vaid heatahtlikud toimetajad, kes helistaksid teile ja küsiksid: lugupeetud proua Kaljurand, kas te tõesti tahate seda avaldada?

See on inimese soovitus, kes on teiega jaganud Terevisiooni stuudiot, kus me koos meenutasime Eesti jaoks väga ohtlikke sündmusi.

Ivan Makarov

P.S. Viited tollele Terevisiooni saatele teie internetileheküljel kahjuks ei vii kuhugi, kuna ETV on selle eemaldanud. Soovitan eemaldada need „surnud“ lingid.