Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO I Uuriv ajakirjanik: “EKRE ja Wagner – see on liialdus. Pole ühtegi põhjust öelda, et on seos EKRE-ga”

-
21.02.2023
Laadime sisu...

„EKRE ja Wagner – see on liialdus. Pole ühtegi põhjust öelda, et on seos EKRE-ga,” lausus täna ETV “Ringvaate” stuudiosse kutsutud Delfi Meedia uuriv ajakirjanik Holger Roonemaa, kes tunnistas, et pole ise Politico artiklis kommenteeritud dokumenti näinud.

“Kas kirjeldatud plaan oleks teostunud, Politico seda ei ütle,” lisab ta. Roonemaa vihjab ka teadurile Viljar Veebelile, keda on Politicos tsiteeritud ja kes justkui üritab midagi tõestada, kuid pole seda rohkem toestanud. „See tekitab küsimusi minu jaoks,“ märkis ajakirjanik. Praeguseks on Veebel oma seda teemat puudutava postituse sotsiaalmeedias ära kustutanud.

Holger Roonemaa andis soovituse ka selle kohta, kuidas propagandat ära tunda ja selle levitamist vältida: „Kriitilist meelt tuleb hoida, mitte kohe minna kommenteerima, laikima, tuleb vaadata, kes on allikas ja kui kindel ei ole, ära puutu.“

See soovitus kuluks marjaks ära tema enda kolleegidele, kes Politico libauudist on ise levitanud ja kommenteerinud või lasknud kommenteerida EKRE vastastel.

Kokkuvõttes näitab see kõik, kuidas valimiste eel üritatakse kõige banaalsemal moel rahvuslikele jõududele ära teha, mitte ainult Eestis, vaid ka kõikjal mujal, tekitades valeuudiseid ning mõjutades valijaid.

Meedia, kellelt eeldaks erapooletust, on siin valitud tööriistaks ning selgelt poole valinud ja ta peab selle eest vastutama.

Delfi käitumine selles kaasuses on aga selline, et valame solgipange bravuuriga maha, siis hakkame vastumeelselt koristama, aga hais jääb ikka üles.