Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

TÄIENDATUD: Noaga EKRE plakatit lõhkunud noored tabatud, nad hüvitasid kahju ja vabandasid

-
21.02.2023
Lõhutud plakat Tartus

Meie “salliv” ühiskond ja meedias ülesklopsitud järjekordne ekrevastane valimiste-eelne massihüsteeria on jõudnud selleni, et üle Eesti on lõhutud või rikutud EKRE valimisplakateid.

Näiteks Tartus võttis noortekamp kahe noaga rünnata EKRE kandidaadi Gert Goršanovi valimisplakatit. Tundes sellest suurt rõõmu, et tehakse õiget asja ja salvestades enda tegevuse videosse.

Tartus on lõhutud ka EKRE kirjades ja reklaamidega autode rehve.

EKRE kandidaat Tartu- ja Jõgevamaal Kert Kingo küsib sotsiaalmeedias, kes need „meie aja kangelased“ sellised on: „Kuna need “kangelaslikud” noored on oma tegevuse ise videosse jäädvustanud ja seda sotsiaalmeedias uhkusega jaganud, siis on mul voli see siia ka üles riputada, et nende “uhke tegu” jõuaks nende vanemate, sugulaste, naabrite, tuttavate või isegi õpetajateni. Keegi ikka tunneb need “toredad” noored aktivistid ära!

Tegevus toimub Tartus Raudteejaama juures.

Selleks, et “kangelastegu” ja selle elluviijad saaks ikka fikseeritud salvestati kõik videosse. Filmiti koos heliga ja avaldati teo toimepanijate, kaasaelajate näod. See avaldati “imetlemiseks” sotsiaalmeedia platvormil TikTok.“

Kingo küsib: „Kas politsei arvates on õhtusel ajal kahe noaga ringi kõndivad ja ettearvamatu käitumisega noored turvalisust tekitav nähtus?“ Üksiti viitab karistusseadustiku avaliku korra raske rikkumise punktile.

Päeva peale saabus aga toimetusele järgmine kiri: „Videos oli tegemist, siis minu sõprade/tuttavatega ja nende tegu polnud õigustatud nii Teie erakonna, kui ka Gert Goršanovi suhtes, kes tegeleb spordi edendamisega Tartus Variku, Ropka ja Karlova linnaosas oma spordiklubi kaudu.

Vara rikkujatel läks pidu üle käte ja selle tõttu ka selline tegu sündis.

Ma ei soovinud, et antud intsident päris politseisse jõuaks. (Isikud on praeguseks hetkeks oma töökohtadelt kõrvaldatud).

Kas oleks võimalik osapoolte vahel kokku leppida varalise kahju osas, politsei avaldused tagasi võtta ja nende näod “avalikust häbipostist” maha võtta, et tegu oli privaatse instagrami postitusega, mitte päris avaliku sisuga.“

 

TÄENDATUD:

 

Kert Kingo teatas, et noored tabati, nendega saavutati kokkulepe, et nad hüvitavad kahju, samuti nad vabandasid Tartu Postimehes.

Kert Kingo:

Mis on loo moraal?
▪︎ Igal teol on tagajärjed, mille eest tuleb valmis olla vastutama!
▪︎ Noorte seas nii populaarseks saanud käitumine – laadida teiste ees uhkustamiseks internetti üles video oma misiganes sisuga “kangelasteost” – võib pöörduda tema enda vastu, rikkuda oleviku ja võib-olla ka tuleviku.
▪︎ Tehtud tegu olematuks teha ei saa, seaduserikkumine on seaduserikkumine ja politsei menetleb asja edasi. Politseist avalduse tagasivõtmise võimalus on rahvalegend.
▪︎ Rikkumise toimepanijaks, osalejaks on ka teo filmijad, kõrvalt innustajad ja kaasanaerjad (õhutajad), kes on teistega võrdselt vastutavad.
▪︎ Mis peamine, on igal pool – nii internetis kui piltlikult öeldes tänavatel! Iial ei tea, kes seda näeb või kelleni see jõuab!
P.S! Mõelgem nüüd, kui lõhkumise objektiks oleks osutunud mõne Reformierakonna liikme plakat, siis:
– avalikult oleks kohe süüdistatud EKRE-t, ilma igasuguste tõendite või juhtniitideta
– koheselt oleks kaasatud kogu riigi jõuametid
– oleks toimunud üleriigiline nõiajaht, kutsutud rahvast üles selles osalema
– kõikvõimalikud meediakanalid ja peavoolumeedia oleks teinud sellest riikliku tähtsusega küsimuse, mille arengute kohta antakse ülevaade (või artikkel) iga natukese aja tagant
– lisaks nende paljude, paljude “arvajate”, “spetsialistide” ja “ekspertide” hinnangud, arvamused, nägemused
– peaminister ja president teeks ERR-is ametliku pöördumise