Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Meie erakonnad, Venemaa ja faktid

-
21.02.2023
Kaljulaid Putinit imetlemas
© Scanpix

Fakt on see, et 2004 sõlmisid Ühtne Venemaa ja Keskerakond koostöölepingu.

Fakt on see, et 19.02.2012 ühinesid Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Vene Erakond Eestis.

Fakt on see, et 2014 veebruaris allkirjastasid Eesti toonane välisminister Urmas Paet ja Vene välisminister Sergei Lavrov Eesti-Vene piirileppe, millega sisuliselt loobuti Tartu Rahu piiridest.

Fakt on see, et 18.04.2019 kohtusid Moskvas Venemaa president Vladimir Putin ja Eesti riigipea Kersti Kaljulaid.

Fakt on see, et üle poole miljardi euro suuruses krüptorahakelmuses ja rahapesus osalemise kahtlusega ärimehed Ivan Turõgin ja Sergei Potapenko olid 2019. aasta europarlamendi valimistel üksikkandidaadina kandideerinud Raimond Kaljulaidi (praegu sots) suurima annetusega toetajad. Turõgin ja Potapenko annetasid kumbki Kaljulaidi kampaania toetuseks 12 500 eurot.

Fakt on see, et 2007-2018 toimus Eestis maailma suurim rahapesuskandaal, kus pesti ühte kokku ca 200 000 000 000 eurot, sellest 23 % oli just Vene raha.

Fakt on see, et kunagised julgeolekujõudude töötajad Metsavas ja Simm olid olnud pikka aega riigireeturid.

Nüüd aga fakt on ka see, et kogu jutt Wagneri ja EKRE seotusest on olnud libauudis ehk infooperatsioon, millega meie „täiesti sõltumatu“ meedia üritab anda oma panust valimistulemuste mõjutamiseks.

Ja veelkord … meenutame, et täpselt neli aastat tagasi üritati EKRE-le meeleheitlikult kleepida külge hoopis natside silti.

Selle kõige juures on EKRE aga ainus parlamendierakond, kelle liikmeskond järjepidevalt kasvab. Liberaalid värisevad.

 

Lisatud õiendus:

„Artiklis „Meie erakonnad, Venemaa ja faktid“ oli avaldatud ebaõige faktiväide, et Nikolai Stelmach on müünud elamislube. Vabandame Nikolai Stelmachi ees ebaõige faktiväitega põhjustatud ebameeldivuste eest.“